Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Hörlur med DSP

XTZ presenterar ett Kickstarter projekt med vad man säger är världens första High-End DSP trådlösa hörlur med Bluetooth 4.0 och NFC.

Av / 2014-10-04 - 19:20
Hörlur med DSP

En (R)evolution av hörlurar genom den senaste forskningen inom DSP-teknik, säger man från XTZ, och drar igång ett Kickstarter-projekt för fundraising till att få hörluren så bra och billig som möjligt. Det är en spännande lösning för att få fram kapital nog till både utveckling och tillverkningsvolym. Du kan läsa mer om hela Kickstarterkampanjen här och kanske till och med själv vill vara med.

Hörlurar har funnits på marknaden i över 50 år nu och hela tiden dyker nya produkter upp som alla erbjuder ytterligare funktioner och ny design. Men en närmare titt på den tekniska sidan av produkten visar att förändringarna ofta enbart gäller designen. När det gäller teknik har inte mycket hänt under åren då det finns en gräns för vad man kan åstadkomma med transducers i den storleken. Tills nu, säger XTZ, som med sin nya hörlur Divine kombinerar denna långa erfarenhet av mekanisk kunskap med det senaste inom ljudteknik. Det är DSP-ljudoptimering det handlar om, inklusive en algoritm för både frekvens och impulssvar.  Tillika har luren Bluetooth 4.0-teknik med aptX och NFC parning. Det behövs alltså inga kablar, men man inkluderar även en kabel så att luren kan anslutas till alla apparater med 3,5 mm-uttag.

Divine använder den senaste DSP-tekniken från specialisten Dirac, som XTZ även tidigare med framgång samarbetat med. Det finns redan en iOS app som håller på att specialtrimmas för Divine, och om Kickstarterprojektets fundraising går bra kommer snart även en Android app. Vi följer projektet med spänning.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen