annons
annons

Nyheter

Sonos klipper kablarna

Med nya version 5.1 blir Sonos multiroom-system fullständigt trådlöst.

Sonos är kända för att ha ett av marknadens bästa multiroom-system, med en rad trådlösa högtalare och förstärkare i sortimentet. Den fina fjärr-appen Sonos Controller (till Android och iOS), samt anknytningen till populära musiktjänster som Wimp och Spotify, har gjort Sonos till ett av de mest användarvänliga systemen i sitt slag.

Fullständigt trådlöst har det dock inte varit. Sonos använder sig av sitt eget, slutna nätverk för att kommunicera mellan enheterna. Fram tills alldeles nyligen var man tvungen att koppla den första enheten till nätverksroutern, eller att använda en så kallad ”Bridge” för att länka ihop systemet med nätverket och ladda ner musik och uppdateringar.

Det behöver man inte längre. Efter en längre tids beta-testande släppte Sonos i dag nya version 5.1 och från och med nu behöver man inte längre koppla systemet till routern med kabel – eller en Bridge. Numera går det att ansluta till nätverket på vanligt, trådlöst sätt.

Detta är en liten men ändå viktig förbättring som gör det enklare och billigare för förstagångsanvändarna att köpa ett Sonos-system.

Uppdateringen för nya och befintliga användare förklaras mer ingående på Sonos-bloggen.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-