Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Monster-sub från Magico

Lider du av djupbas-brist? Då kan Magicos nya subwoofer vara rätt medicin. Så länge du har ordning på finanserna …

Av / 2015-10-06 - 08:59
Monster-sub från Magico

magico-s7
Magico S7 är kanske inte högtalarna som behöver mest hjälp med basen, men mycket vill som bekant ha mer …

Magico är ett märkesnamn som ofta dyker upp när man diskuterar världens bästa högtalartillverkare. Det amerikanska företaget som leds av industridesignern Alon Wolf ligger bakom några av de mest högteknologiska skapelserna i hela highend-segmentet. Ett typiskt kännetecken för Magico-högtalarna är användandet av aluminium både på in- och utsidan av kabinettet för att åstadkomma konstruktioner som är styva och befriade från vibrationer. Det bidrar till att högtalarna hamnar i tungviktsklassen, mätt i både kilo och kronor. Å andra sidan konstruktionen en snudd på förvrängningsfri, realistisk och ultradynamisk ljudkaraktär som har satt högtalarmärket på kartan.

Magico-sub
Magico QSub15.

Magicos högtalare är inte direkt ökända för att sakna djupbas. Ändå är det inte ovanligt att ägarna kompletterar med en subwoofer eller två för att förbättra basresponsen ytterligare. För detta ändamål har Magico utvecklat de kolossala QSub15 och QSub18 som är bestyckade med dubbla 15- respektive 18-tums baselement som spelar mot varandra och som är kopplade till en 6 000-watts förstärkare! Prislapp: Från 250 000 upp till 400 000 kronor…

Magico S-Sub
magico-s-sub

Till historien hör att QSub är gjord för att passa de kompromisslösa högtalarna i Q-serien, som redan går djupt i basen på egen hand. Men nu finns det också ett billigare alternativ i S-serien, som heter S-sub. Den har dubbla 12-tumselement i stående konfiguration som drivs av en inbyggd förstärkare på 2 500 watt. Både förstärkaren och elementen är Magicos egen konstruktion. Kabinettet är slutet och – precis som man kan förvänta sig – gjort av aluminium, med 0,5-tums tjocka böjda profiler och rejäl stagning på insidan för att motverka resonanser. Och det kan ju behövas med bas av den här kalibern.

Magico är sparsamma med specifikationer men nämner 120 dB ljudtryck vid 20 Hz och mindre än 1 procent förvrängning. Och det bygger ju upp vissa förväntningar på en potent, utsträckt och ren basåtergivning.

Vågen stannar för övrig på 113 kilo och på prislappen står 19 900 euro, vilket med dagens växlingskurs är samma sak som 186 000 kronor. Den som är sugen kan beställa direkt eftersom S-sub redan finns för leverans.

Läs också: Magico S7 – Toppmodell med diamantmembran.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

Rauna är tillbaka

Engelsk legend återvänder efter 63 år

PMC släpper aktiva högtalare

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

0
Rulla till toppen