annons
annons

Mission

Mission accomplished

Det brittiska högtalarmärket Mission finns åter, via en dansk omväg, att få i Skandinavien.

Det är den danska firman HiFi-Freaks som har börjat distribuera det välkända brittiska högtalarmärket Mission igen i Skandinaven. Man använder sig av direktförsäljning, så det är deras hemsida du ska in på för att få tag på ett par Misson högtalare.

Nytt som vi inte sett på den Skandinaviska marknaden tidigare är bland annat Mission Aero, en trådlös AirPlay/DNLA/Bluetooth högtalare. Den har även en 24bit/192kHz optisk ingång. Den har sex BMR högtalarenheter, 1 subwoofer, “digital förstärkning” (vi gissar på att det är klass-D förstärkning) på totalt 160 watt. Priset hamnar på ca 6.000 kr när man räknar om från danska pengar.

Om ni inte hört om Mission förr, så grundades firman 1977 av de två bröderna Farad och Henry Azima. Jo, de är faktiskt uppkallade efter de enheter man mäter kondensatorer och spolar i. Med sådana namn, hur kan man bara undgå att hamna i hifi-branschen? Firman tillverkar både högtalarelement och hela högtalare, dessutom byggde man elektronik en gång i tiden även Mission elektronik, som senare fortsatte under brandet Cyrus. Man var också den drivande kraften i NXT högtalarprincipen, som var platta membran uppbyggda i en sorts bikakestruktur.

http://www.hifi-freaks.dk/webshop/mission.php

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-