annons
annons

Nyheter

Kompakt highend från Martin Logan

De är mest kända för sina kostsamma och exotiska högtalare men deras billiga Motion-serie är lika spännande.

Martin Logans elektrostater är inte som andra högtalare. Se här, bara. Men det är inte alla som vill offra lika mycket golvyta och pengar på ett par högtalare. Därför finns det en billigare serie som inte ockuperar lika mycket yta plats på parketten. Den innehåller bland annat fyra små stativ- och bokhyllehögtalare. En av dem är Motion 35XT.

Det är en 34 cm hög konstruktion med Martin Logans nya XT-banddiskant som har en mycket större membranyta än vanliga banddiskanter – platta element med kraftiga magneter som sitter bakom en ledande folie som är uppspänd över ett veckat membran med en totalyta på 114 x 70 mm.

En sådan diskant har ett större frekvensregister och den låga rörliga massan orsakar ofta mindre förvrängning och ger alltså ett bättre ljud.

Martin Logan har parat ihop XT-elementet med en 165-mm stor bas med aluminiummembran och lyckats flytta ned delningsfrekvensen och basresponsen så att högtalaren låter både balanserat och har rejält med bas.

Motion 35XT har träkabinett med en svagt sluttande topplatta och finns i svart och vit lack. Samt i ett klädsamt utförande i rosenträ med klarlack.

Martin Logan Motion 35XT finns redan i butikerna och kostar 13 000 kronor paret.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-