annons
annons

Nyheter

Elac på väggen

Elac är färdiga med en ny serie vägghögtalare som ska tillfredsställa kräsna öron.

Tyska Elac är kända för att leverera kvalitetshögtalare i en rad prisklasser, allt från vettiga till helt galna. Gemensamt för många av dem är den patenterade Air Motion Transformer-foliediskanten, som ger en mycket distinkt och upplöst – och beroendeframkallande, enligt många – återgivning av de höga frekvenserna.

Ny vägghögtalare
Nu är Elac klara med ett nytt knippe högtalare som är gjorda för att hänga på väggen. De premiärvisades på High End-mässan i München tidigare i år, men nu är det alltså dags för svenska butiker.

I första vändan kommer tre modeller, under den gemensamma beteckningen Wall of Sound.

ELAC_WS-1665_WS-1645_WS-1425_Line-WS-1600_Silk-Matt-White-2

Kompakta WS 1425 (mitten) har en domediskant framför bas/mellanregistret (även kallat för koaxialelement). Något dyrare WS 1645 (till vänster) har mer påkostade element, inklusive den välkända AMT-diskanten i senaste utgåva (JET V) samt ett baselement med AS-XR-teknik. Toppmodellen WS 1665 (till höger) har JET V-diskant och dubbla AS-XR-basar i ett något större kabinett.

Högtalarna kan antingen användas stående eller liggande, och fungerar alltså utmärkt som en del av en väggbaserad hemmabio. Det går också att köpa dem styckvis om man vill använda dem som centerhögtalare.

Vill du läsa om fler så kallade on-wall-högtalare? Missa inte vårt test av 7 vägghögtalare.

Priser:
WS 1425: 6 000 kr
WS 1645: 14 000 kr
WS 1665: 18 000 kr

septon.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-