annons
annons

Nyheter

Highend-CD-spelare med DAC

Denon kan en hel del om seriös hifi. Som den här SACD-spelaren, fylld till brädden med högteknologi.

De som hängt med ett tag minns säkert Denons tunga skivspelare, massiva förstärkare och påkostade CD-spelare från 80-talet. Alla tillhörde highend-klassen, och de flesta av dem är fortfarande hett eftertraktade på begagnatmarknaden.

I Japan bygger Denon fortfarande produkter efter samma standard och många av dem säljs bara på hemmamarknaden. Om Denon DCD-SX1 kommer till våra breddgrader är nog tveksamt, om det inte går att lycka tjata sig till ett exemplar från Hi-Fi Klubben.

Denon-DCD

I så fall får man räkna med att det kommer att kosta en slant. Fast man får åtminstone en hel del godsaker att liva upp vardagen med.

D/A-omvandlaren är en 24 bit/192 kHz-variant som stöder de eftertraktade DSD-filerna (2,8/5,6 MHz) som audiofiler uppskattar så mycket. Den egenkonstruerade mekaniken är en tung konstruktion av metall med sofistikerade, DSP-styrda servon.

På baksidan sitter flera digitalingångar – bland annat USB-port och koaxiala och optiska – som man växlar mellan från fjärrkontrollen, så att man kan utnyttja digitalomvandlingen till andra signalkällor.

DCD-SX1

CD-spelarens avancerade AL32-signalbehandling styrs av en egen masterklocka för att undvika jitter. Den analoga delen är avskärmad från den digitala och har egen nätdel, oerhört påkostade komponenter samt balanserade utgångar.

DCD-SX1 väger 25 kilo kan paras ihop med förstärkaren i samma serie. PMA-SX1 är lika välbyggd, väger 30 kilo och lämnar 50 watt per kanal – av den mer potenta sorten, får vi förmoda.

Både CD-spelaren och förstärkaren släpps längre fram i höst. Fast bara i Japan, som sagt.

EL_PMA-SX_inside

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-