Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sonus faber sänker priserna

Chameleon-serien blir Sonus fabers billigaste högtalare, handbyggda i Italien med en kvalitet man sällan ser i prisklassen kring 10 000 kronor.

Av / 2015-04-08 - 09:33
Sonus faber sänker priserna

Hittills består nya Chameleon-serien av en stativhögtalare, en smal golvmodell och en centerhögtalare. Formen känns igen från den äldre Toy-serien och med priser kring 10 000-kronorsstrecket för stativmodellen lägger sig Chameleon under den prisbelönta Venere-serien.

Högtalarna byggs för hand i Italien, med skinnöverdragna kabinett och aluminiumdetaljer, vilket ger dem en karaktäristisk design.

Chameleon-B-detail

Stativhögtalaren Chameleon B har sidor i svart, grått, blått orange, rött eller vitt. Detsamma gäller golvmodellen för lite drygt 20 000 kronor och centerhögtalaren för ungefär 6 000 kronor.

Sidopanelerna går att köpa lösa om man ändrar inredningen i vardagsrummet och vill ha något som passar. Priset ligger på ungefär en tusenlapp per styck.

Chameleon-T

Golvhögtalaren Chameleon T är en trevägskonstruktion med två 18-cm baselement, ett 15-cm mellanregister och en 29-mm diskant. Den har måtten 106 x 27 x 35 cm och är precis som de övriga modellerna byggd i Vicenza, Italien.

Production-assembly-14

Lilla Chameleon B är bara 31,6 cm hög och har en variant av golvmodellens mellanregister som baselement, samt en 29-mm diskant.

Chameleon-B

Centerhögtalaren heter Chameleon C och har dessutom en 15-cm slavbas. Den är 54 cm bred och 20 cm hög, så att den inte tar för mycket plats under TV:n.

Chameleon-serien är på väg ut i butikerna inom kort och vi planerar naturligtvis ett test. Då vet vi också mer exakta svenska priser – och vem som tar över den svenska distributionen av Sonus faber.

Chameleon-C

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

0
Rulla till toppen