annonse
annonse

Nyheter

Sonus faber sänker priserna

Chameleon-serien blir Sonus fabers billigaste högtalare, handbyggda i Italien med en kvalitet man sällan ser i prisklassen kring 10 000 kronor.

Hittills består nya Chameleon-serien av en stativhögtalare, en smal golvmodell och en centerhögtalare. Formen känns igen från den äldre Toy-serien och med priser kring 10 000-kronorsstrecket för stativmodellen lägger sig Chameleon under den prisbelönta Venere-serien.

Högtalarna byggs för hand i Italien, med skinnöverdragna kabinett och aluminiumdetaljer, vilket ger dem en karaktäristisk design.

Chameleon-B-detail

Stativhögtalaren Chameleon B har sidor i svart, grått, blått orange, rött eller vitt. Detsamma gäller golvmodellen för lite drygt 20 000 kronor och centerhögtalaren för ungefär 6 000 kronor.

Sidopanelerna går att köpa lösa om man ändrar inredningen i vardagsrummet och vill ha något som passar. Priset ligger på ungefär en tusenlapp per styck.

Chameleon-T

Golvhögtalaren Chameleon T är en trevägskonstruktion med två 18-cm baselement, ett 15-cm mellanregister och en 29-mm diskant. Den har måtten 106 x 27 x 35 cm och är precis som de övriga modellerna byggd i Vicenza, Italien.

Production-assembly-14

Lilla Chameleon B är bara 31,6 cm hög och har en variant av golvmodellens mellanregister som baselement, samt en 29-mm diskant.

Chameleon-B

Centerhögtalaren heter Chameleon C och har dessutom en 15-cm slavbas. Den är 54 cm bred och 20 cm hög, så att den inte tar för mycket plats under TV:n.

Chameleon-serien är på väg ut i butikerna inom kort och vi planerar naturligtvis ett test. Då vet vi också mer exakta svenska priser – och vem som tar över den svenska distributionen av Sonus faber.

Chameleon-C

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-