annonse
annonse
annonse

Sonus faber sänker priserna

Chameleon-serien blir Sonus fabers billigaste högtalare, handbyggda i Italien med en kvalitet man sällan ser i prisklassen kring 10 000 kronor.

Hittills består nya Chameleon-serien av en stativhögtalare, en smal golvmodell och en centerhögtalare. Formen känns igen från den äldre Toy-serien och med priser kring 10 000-kronorsstrecket för stativmodellen lägger sig Chameleon under den prisbelönta Venere-serien.

Högtalarna byggs för hand i Italien, med skinnöverdragna kabinett och aluminiumdetaljer, vilket ger dem en karaktäristisk design.

Chameleon-B-detail

Stativhögtalaren Chameleon B har sidor i svart, grått, blått orange, rött eller vitt. Detsamma gäller golvmodellen för lite drygt 20 000 kronor och centerhögtalaren för ungefär 6 000 kronor.

Sidopanelerna går att köpa lösa om man ändrar inredningen i vardagsrummet och vill ha något som passar. Priset ligger på ungefär en tusenlapp per styck.

Chameleon-T

Golvhögtalaren Chameleon T är en trevägskonstruktion med två 18-cm baselement, ett 15-cm mellanregister och en 29-mm diskant. Den har måtten 106 x 27 x 35 cm och är precis som de övriga modellerna byggd i Vicenza, Italien.

Production-assembly-14

Lilla Chameleon B är bara 31,6 cm hög och har en variant av golvmodellens mellanregister som baselement, samt en 29-mm diskant.

Chameleon-B

Centerhögtalaren heter Chameleon C och har dessutom en 15-cm slavbas. Den är 54 cm bred och 20 cm hög, så att den inte tar för mycket plats under TV:n.

Chameleon-serien är på väg ut i butikerna inom kort och vi planerar naturligtvis ett test. Då vet vi också mer exakta svenska priser – och vem som tar över den svenska distributionen av Sonus faber.

Chameleon-C

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.