Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Peachtree gör anläggningen trådlös

Med Bluetooth-mottagaren BT1 flyttar Peachtree ljudet från mobilen till stereon trådlöst.

Av / 2014-10-28 - 15:44
Peachtree gör anläggningen trådlös

Fördelen med Bluetooth mot andra trådlösa standarder är att den inte bryr sig om huruvida du har en mobiltelefon som kör Apple- eller Android-operativsystem. Och inte vilket slags musikprogram som sköter musiken. Bluetooth är det avgjort enklaste sättet att strömma musik trådlöst.

Ljudkvalitet
Nackdelen är att Bluetooth inte har det bästa ryktet när det gäller ljudkvalitet eftersom bandbredden är begränsad till 352 kbit/s.

Med Bluetooth-mottagaren BT1 försöker Peachtree ändra på detta genom att ha stöd för ljudkodeken aptX (stöds dock inte av Apple), som komprimerar ljudet på ett mer effektivt sätt innan det skickas genom luften för att sedan packas upp av mottagaren.

Om du redan har en bra digitalomvandlare kopplar du den till BT1:s optiska digitalingång. Annars använder du den analoga minijack-kontakten på baksidan. Peachtree har stoppat i ett DAC-chip från Wolfson som tar hand om den viktiga konverteringen från digitalt format till analog ljudsignal. Peachtree hävdar att BT1 tar jobbet på allvar och genom att använda separata nätdelar till den analoga och digitala delen blir musiksignalen renare.

Bluetooth-mottagaren kan användas med vilken ljudanläggning som helst men Peachtree betonar att den är en perfekt matchning till deras integrerade novaSE-förstärkare. BT1 får ström via USB och en kabel kan dras direkt till novaSE. Då slås dessutom BT1 av och på samtidigt som förstärkaren.

BT1 kommer ihåg upp till åtta parkopplade enheter (fast inte samtidigt!) och har en trådlös räckvidd på 10 meter. Priset hamnar på ungefär en tusenlapp.

pauseljudbild.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen