annons
annons

Nyheter

När mobilen inte duger

Astell & Kerns nya musikspelare utlovar högupplöst ljud i ett smidigt format.

Många musik- och ljudintresserade nöjer sig med att strama musik från Spotify, Wimp eller Tidal med mobilen. Men för en del fantaster är bara det bästa gott nog, de vill kunna spela högupplösta (24-bitars) musikfiler. Då är en renodlad musikspelare med högre lagringskapacitet det bästa.

Det är där highend-skapelser som Astell & Kern kommer in i bilden. AK Jr är en ny och relativt billig musikspelare från japanska iRiver, men sägs ändå ha många av de fina egenskaperna som finns AK240 och andra dyrare modeller.

900x900px-LL-81df8ad5_AKJr_11
– Vad är det för en mobil? Den frågan riskerar du att få ofta om du har en Astell & Kern-musikspelare i handen. Astell & Kern gör bara highend-spelare som har en design och ett utförande som skiljer sig markant från det mesta annat.

Utförandet är läckert, med ett skal och en volymratt av aluminium. Jr-spelaren har en fasad kant på framsidan som går från 6,9 mm på det tunnaste stället (ungefär som en iPhone 6) och väger bara 93 gram. Pekskärmen är 3,1 tum stor.

Spelaren stöder högupplösta musikfiler (24 bit/192 kHz) i många olika format, inklusive DSD, som konverteras till PCM. Tack vare hela 64 GB intern lagringsplats lär det räcka till all favoritmusik (och det går att utöka minnet till 128 GB med hjälp av microSD). Ak Jr kan även fungera som en USB-DAC om den kopplas till en Mac eller PC.

Musiken kan hämtas ut via hörlursuttaget som har 1,95 volts utgångsspänning, alltså gott om kraft för att driva tungdrivna lurar utan en separat hörlursförstärkare. Bluetooth 4.0 finns också så att musiken går att streama till trådlösa hörlurar och högtalare.

Astell & Kern AK Jr kommer att kosta ungefär 5 000 kronor och lanseras officiellt på den årliga München-mässan i maj.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-