Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh med bättre DAC

Den lilla MHA100-förstärkaren har förbättrats för att låta ännu bättre.

Av / 2016-09-16 - 18:52
McIntosh med bättre DAC

När vi testade den lilla skrivbordsförstärkaren från McIntosh blev vi förbluffade över hur potent och levande den lät, oavsett om vi lyssnade med hörlurar eller högtalare.

Läs vårt test av McIntosh MHA100. 

Nu har den uppdaterats och heter MHA150. Det handlar fortfarande om en 50-watts integrerad förstärkare med digitalingångar och hörlursförstärkare, fast med en helt ny digitalomvandlare.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Den nya digitalomvandlaren stöder DSD- och DXD-filer och genom USB-porten kan den spela PCM-filer med upp till 32 bit/384-upplösning. Det finns också stöd för DSD64, DSD128 och DSD256 plus DXD 352,8 kHz och DXD 384 kHz.

Här får man med andra ord en DAC som klarar av de grymmaste studioformaten för musikinspelning. McIntosh säger däremot ingenting om MQA.

Läs mer om MQA-formatet.

I övrigt är förstärkaren sig lik, fast den balanserade 110 ohms XLR-ingången är ersatt med en McIntosh MCT-ingång, en liten DIN-kontakt som används för att koppla in SACD/CD-spelaren MCT450 som stöder digital överföring av DSD-musiken på SACD-skivor

Läs vårt test av MCT450.

MHA150 har även Headphone Crossfeed Director, en funktion som ska återskapa känslan av att lyssna på högtalare, fast man egentligen lyssnar i hörlurar. Funktionen kan stängas av och slås på hur man vill.

MHA150 släpps nu i september. Det amerikanska riktpriset är 4 500 dollar, vilket är vad MHA100 kostade. Och eftersom föregångaren kostar 56 000 kronor så gissar vi att den nya versionen gör det också.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer är stängda.

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

Trådlös skivspelare

0
Rulla till toppen