annons
annons

Nedladdning

Kvalitet lönar sig

En europeisk undersökning visar att nedladdning av album ökar starkt, och att det är hi-res kvalitet som kunderna vill ha!

Sony Electronics Europe har tillsammans med musiknedladdningstjänsten Qobuz genomfört en undersökning med ett i våra ögon intressant resultat. Det visar nämligen att albumförsäljningen ökar starkt – delvis tack vare introduktionen av nya, högkvalitativa format för att lyssna på musik. 84 procent av konsumenterna svarade att de skulle föredra att lyssna på ett helt album i följd, om det var i Hi-Res Audio.

Samtidigt rapporterar Qobuz, som är specialiserad på Hi-Res Audio, att försäljningen av låtar och album i Hi-Res format för första gången överträffade antalet nedladdningar av lägre upplösning i september 2014. Totalt stod försäljningen av Hi-Res Audio för 53 procent av alla nedladdningar, jämfört med 11 procent i april 2014.

Undersökning är genomförd bland 2000 personer som säger sig ha musik som sitt främsta intresse. Försäljningsstatistiken för nedladdning kommer från musikplattformen Qobuz som för närvarande finns i åtta europeiska länder; Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Luxemburg och Frankrike.

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-