annons
annons

Nyheter

Förstärkare för hörlurar

I takt med att hörlurar blir allt populärare ökar efterfrågan på hörlursförstärkare – till exempel Quads rördrivna med inbyggd DAC.

Den nya Quad-förstärkaren är både en digitalomvandlare och en seriös hörlursförstärkare. PA-One vänder sig till entusiaster som vill ha något riktigt bra att driva lurarna med hemma.

Den kompakta hörlursförstärkaren har många ingångar för digitala ljudkällor (optisk och koaxial) samt balanserad och vanlig ingång för analoga signaler. Plus den obligatoriska USB-porten som många använder till laptopen. PA-One stöder alla digitala samplingsfrekvenser mellan 35 och 192 kHz, vilket lär räcka för det mesta en entusiast kan tänkas behöva av en DAC.

PA-One-bak

Det fina med Quad-förstärkaren är att den kan kopplas till en extern förstärkare eller ett par aktiva högtalare – till exempel Quad 9AS – och sedan fungera som kontrollcentral. Förstärkardelen utgörs av fyra radiorör (6SL7 och 6SN7) som förstärker signalen till hörlurarna och till utgångarna på baksidan.

Eftersom PA-One bara är 18 cm bred och 28,5 cm djup passar den fint på skrivbordet också, där den kan driva aktiva högtalare och fungera som ett hifi-alternativ till PC-högtalare.

På fronten finns två par hörlursuttag och en omkopplare för låg eller hög impedans.

Något svenskt pris känner vi inte till men i hemlandet England kostar Quad PA-One 1 200 pund.

Quad-PA-One-front

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-