Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Många växer upp utan någon relation till fysiska medier. Film, TV-serier och musik strömmas från mobiler och surfplattor, och behovet av en fysisk mediespelare är lika med noll.

Eller rättare sagt: efterfrågan på skivspelare ökar fortfarande. 10 år efter att alla trodde att den sista spiken hade satts i vinylkistan säljs fler spelare och LP-skivor än på länge.

Det är fullt möjligt att köpa CD-spelare också, för de som behöver det. Behöver man inte någon CD-spelare längre så kan en digitalomvandlare – eller DAC som det också kallas – ändå lyfta anläggningen markant för de som använder strömningstjänster.

Att lyssna på radio blir aldrig omodernt. I dag får man dessutom tag på fler stationer än förr i tiden. Den digitala tidsåldern har drabbat radioområdet för länge sedan och utbudet av radiokanaler har mångdubblats bara de senaste åren.

 

ÅRETS BÄSTA RADIO

Geneva Classic S

Pris: 3 500 kr
Webb: se.genevalab.com
Betyg: 5

Det bästa ljudet

Geneva har förnyat sin minsta anläggning med bättre ljud och utsökt träfaner. Classic S fortsätter längs samma väg som sina föregångare. Enkel skötsel, snygg byggkvalitet och klassledande ljud gör den kanske till den bästa mikroanläggningen som ryms i en enda låda. Den styrs enkelt med fjärrkontrollen eller från styrplattan på toppen.

Ljudet är rent och röster är väldefinierade när mottagningen är bra. Antennen är löstagbar så att man kan koppla in mer kraftfulla antenner eller radio via kabel om mottagningsförhållandena är dåliga och ger svag signal.

Läs hela testet av Geneva Classic S

 

 

ÅRETS BÄSTA SKIVSPELARE

Rega Planar 6

Webb: digitalbild.se
Pris: 20 000 kr
Betyg: 6

Referensgrammofon

 Planar 6 är skivspelaren man ska ha om ljudet är viktigare än utseendet. Rega-spelaren går att köpa komplett med en handgjord MC-pickup som heter Ania. Den är både ett och två snäpp upp i kvalitet jämfört med vad som är vanligt att montera fast på spelare i den här prisklassen. Den kombinationen är referensen under 20 000–25 000 kronor – och skivspelaren man ska ha i den här klassen. Slutsnackat.

Läs hela testet av Rega Planar 6

 

 

ÅRETS BÄSTA DIGITALOMVANDLARE, BUDGETKLASSEN

AudioQuest Dragonfly Black och Red

Pris, Black: 950 kr
Pris, Red: 1 900 kr
Webb: hifiklubben.se
Betyg: 6

Fantastisk ljudförbättring

Här är det billigaste sättet att lyfta ljudkvaliteten. Audioquests DAC pluggas in i USB-porten och lyfter ljudkvaliteten från varje PC med Spotify eller Tidal flera snäpp. Den har dessutom inbyggd hörlursförstärkare som ger lurarna en frisk fläkt. Så Dragonfly Black ger dig bättre dynamik, tyngre bas och mer upplöst ljud. Dragonfly Red har dessutom större detaljrikedom, finess och en mer tredimensionell ljudbild med bättre fokus.

Läs hela testet av AudioQuest Dragonfly Black och Red

 

ÅRETS BÄSTA DIGITALOMVANDLARE

Ayre QX-5 Twenty

Pris: 99 000 kr
Webb: perfect-sense.se
Betyg: 6

Superb digitalcentral

Hur den låter? Helt fantastiskt. Eller rättare sagt: den har knappt någon hörbar signatur alls. Men det är ingen tvekan om att Ayres svindyra DAC kan lyfta ljudet i praktiskt taget alla anläggningar. Den kan också användas som förförstärkare, om man bara har digitala ljudkällor, och då kan man förbereda sig på att tappa hakan. För den öppnar upp och befriar musiken på ett sätt som vi sällan hör med någon DAC. Där andra låter kliniska och korrekta drämmer Ayre QX-5 Twenty till med musik. På riktigt.

Läs hela testet av Ayre QX-5 Twenty

Rulla till toppen