annonse
annonse

Bra upplevelser börjar här

Med våra rekommendationer är det ingen tvekan om varifrån ljudet ska komma.

annonse

Många växer upp utan någon relation till fysiska medier. Film, TV-serier och musik strömmas från mobiler och surfplattor, och behovet av en fysisk mediespelare är lika med noll.

Eller rättare sagt: efterfrågan på skivspelare ökar fortfarande. 10 år efter att alla trodde att den sista spiken hade satts i vinylkistan säljs fler spelare och LP-skivor än på länge.

Det är fullt möjligt att köpa CD-spelare också, för de som behöver det. Behöver man inte någon CD-spelare längre så kan en digitalomvandlare – eller DAC som det också kallas – ändå lyfta anläggningen markant för de som använder strömningstjänster.

Att lyssna på radio blir aldrig omodernt. I dag får man dessutom tag på fler stationer än förr i tiden. Den digitala tidsåldern har drabbat radioområdet för länge sedan och utbudet av radiokanaler har mångdubblats bara de senaste åren.

 

ÅRETS BÄSTA RADIO

Geneva Classic S

Pris: 3 500 kr
Webb: se.genevalab.com
Betyg: 5

Det bästa ljudet

Geneva har förnyat sin minsta anläggning med bättre ljud och utsökt träfaner. Classic S fortsätter längs samma väg som sina föregångare. Enkel skötsel, snygg byggkvalitet och klassledande ljud gör den kanske till den bästa mikroanläggningen som ryms i en enda låda. Den styrs enkelt med fjärrkontrollen eller från styrplattan på toppen.

Ljudet är rent och röster är väldefinierade när mottagningen är bra. Antennen är löstagbar så att man kan koppla in mer kraftfulla antenner eller radio via kabel om mottagningsförhållandena är dåliga och ger svag signal.

Läs hela testet av Geneva Classic S

 

 

ÅRETS BÄSTA SKIVSPELARE

Rega Planar 6

Webb: digitalbild.se
Pris: 20 000 kr
Betyg: 6

Referensgrammofon

Les också:

Sumiko förnyar pickup-sortimentet

En skivspelare utan pickup är som en bil utan hjul. Bra kontakt med underlaget är essentiell för höga prestanda.

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Finns det hjärtrum så finns det stjärterum, burkar man säga. Och finns det stjärterum så finns det bannemej plats för en hemmabio också!

Parasound Halo JC5

Potenta 400 stereowatt låter lockande. Speciellt som det kommer från Parasound.

Leica släpper en vidvinkelzoom till SL

Det är på tiden, skulle vi vilja säga. En vidvinkelzoom bör finnas i varje kamerasystem och nu får Leica SL äntligen sin.

Hublot gör smartklocka

När Hublot gör en smartklocka i en liten upplaga vet man att den blir dyr.

140 watt från rörförstärkare

Monoförstärkaren Reference 160M tar plats i Audio Researchs referensklass och kan användas med många olika radiorör.

Tele till Fujifilms mellanformatkamera

Här är det första teleobjektivet till GFX50S, mellanformatkameran vi testade nyligen.

Trådlösa sportproppar från Supra

Kevlarförstärkta Nero-X tål tuffa träningspass

LittleZoe dämpar brus

Här är en förstärkare som vi inte har sett förut – som löser ett problem på et unikt sätt.

Ruark satsar på multiroom

Med inbyggt Spotify och Tidal är läckra MRx från engelska Ruark ett lockande alternativ bland alla trådlösa högtalarna där ute.

LG

LG har blivit synonymt med kontrastrika OLED-skärmar och släpper en uppsjö av nya 2018-modeller.

annonse
annonse
annonse
annonse
x
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts