annons
annons

Nyhet: Hemmabio i ”to go”-version

Nyheter

BenQ:s nya GS1-projektor är så liten och lätt att den går att ha med på campingturen – och tillräckligt tålig för att kunna användas utomhus när det regnar.

Semestertid är familjetid. Och då kan man till exempel åka och campa. Men vad gör man har tittat på alla sevärdheter och slagit bort alla badmintonbollar? Om man inte vill ägna varje kväll åt kortspel så har BenQ ett förslag: Titta på en film på den medhavda hemmabiografen!

BenQ GS1 är en videoprojektor i miniformat som är kompakt och lätt nog att ha med sig i semesterpackningen. Den väger 970 gram med batteri som räcker till tre timmars film. Projektorn är LED-baserad, vilket dels innebär låg strömförbrukning och dels att ”lampan” har en livslängd på uppemot 30 000 timmar.

Projektorn har en inbyggd högtalare men det går också att strömma ljudet till en extern Bluetooth-högtalare. Videosignalen kan komma från HDMI, wifi, USB eller microSD-kort.

Filmmys vid lägerelden
Biokänsla ute i naturen är ett koncept man måste vänja sig vid. Å andra sidan kan man ju faktiskt poppa popcornen över lägerelden. Mer realistiskt är dock att använda bion i stortältet eller husvagnen, där ett extra kilo bagage inte är något problem, men där det inte får plats någon stor TV-skärm.

BenQ demonstrerade projektorn för oss, både i en husbil och i ett stort tält (inomhus). Ljusstyrkan på 300 lumen innebär att man bör undvika solen, men det behöver inte vara helt kolmörkt för att bilden ska gå att titta på.

Hur den lilla projektorn klarar sig i praktiken ska vi ta reda på i ett mer ingående test. Vi har beställt ett exemplar.

BenQ SG1
Upplösning: 1280 x 720
Ljusstyrka: 300 ANSI Lumen
Kontrast: 10 000:1
Bildstorlek: 30–200 tum
Ingångar: HDMI, USB 2.0, USB 2.0, micro-SD, Wi-Fi
Utgångar: Audio out (3,5 mm stereo-minijack), Bluetooth 4.0
Filformat: AVI, DIVX, MPG, JPG, BMP, SRT, SMI, MP3, AAC, WAV, PDF, PPT, XLS, DOC
Stänksäker
Mått (BxHxD): 14,6 x 13,9 x 6,6 cm med batteripaket
Vikt: 970 g

BenQ GS1 kommer till butikerna under tredje kvartalet. Priset är 599 euro för enbart projektorn och 649 euro med en hopfällbar 60-tums filmduk.

Projektorn presenterades på en campingmässa i Bad Griesbach i Tyskland. Resa och uppehälle betalades av BenQ.

Har du lest?

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Finns det hjärtrum så finns det stjärterum, burkar man säga. Och finns det stjärterum så finns det bannemej plats för en hemmabio också!

Se så liten den är

Se så liten den är

4K-projektor till vardagsrummet

4K-projektor till vardagsrummet

Brutal B&W-bas