Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Här är Sonos-skivspelaren!

Flexson VinylPlay är en digital skivspelare som integreras med Sonos för att strömma LP-ljud i hela huset.

Av / 2014-09-04 - 16:41
Här är Sonos-skivspelaren!

Brittiska Flexson har nischat sig och bygger tillberhör till de trådlösa Sonos-produkterna, till exempel fiffiga stativ.

Digital grammofon
Nu kommer Flexson med sin mest spännande produkt hittills: en digital skivspelare. Eller rättare sagt: den är analog precis som alla andra, men i slutet av signalkedjan sitter en analog-till-digital-omvandlare som digitaliserar musiken och gör den redo för sin trådlösa färd via hemnätverket. Genom en Sonos-anläggning.

Skivspelaren måste kopplas direkt till antingen en högtalare av typen Sonos Play:5, en Sonos Connect-mediespelare eller en Sonos Connect:Amp-förstärkare. Sedan ansluts den trådlöst till alla andra Sonos-komponenter.

Fungerar med vanlig stereo och PC
Det går också att koppla i skivspelaren direkt till en traditionell anläggning eller ett par aktiva högtalare. Och tack vare A/D-omvandlaren kan den kopplas direkt till datorn för att rippa LP-skivorna och lagra musiken som digitala filer.

Men det vi gillar bäst är det faktum att vi nu äntligen kan njuta av ljudet från våra dyrbara vinylskivor överallt i hela huset.

Och vi utlovas ett bra ljud:

– Hittills har digitala skivspelare antingen varit billiga USB-spelare som låter dålig och kan förstöra skivorna, eller audiofila grammofoner som brukar vara dyra, säger David Cain, försäljnings- och marknadschef på Flexson.

– Vi bestämde oss för att utveckla något bättre: en digital, Sonos-vänlig skivspelare som ger suveränt ljud men är enkel att använda och läcker att titta på.

Pris och tillgänglighet
Flexson VinylPlay lanseras under september och kostar 329 pund, alltså strax under 4 000 kronor.

Huruvida Sonos-importören Hi-Fi Klubben, som säljer stativlösningar från Flexson, tar in skivspelaren i sortimentet återstår att se.

http://www.youtube.com/watch?v=s6hUDBzJ3cA

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen