annons
annons

IfA 2013

Här är Samsung Galaxy Gear och Note 3

Här är massor av bilder på Samsungs nya smarta klocka och mobiltelefon.

DSC09655Vi stod först i kön när flocken av journalister invaderade salen där Samsung visade sina nya produkter. Därför kom vi väldigt nära det nya smarta armbandsuret Galaxy Gear och den uppgraderade stora surfplattan Galaxy Note 3.

DSC09650
Samsung Galaxy Gear är gjord av rostfritt stål och har en 1,6-tums S-AMOLED-skärm. Klockan kör en specialversion av Android.

Den smarta klockan var kvällens avgjort största nyhet. Galaxy Gear är gjord av rostfritt stål och ska fungera som tillbehör till en Samsung-mobil (klockan stöder Samsung Galaxy S III, S4, Note II, Note 3 och Note 10.1 2014 Edition) men har också en rad egna funktioner.

DSC09632-kopi
Samsung Gear är en rejäl klots på armen och vi tycker nog att Samsung kunde ha jobbat med att få ut lite mer av det smala formatet.

DSC09659
Klockan har en rad appar och funktioner som man styr med hjälp av pekskärmen.

Tyvärr är våra första intryck av Galaxy Gear inte odelat positiva. Armbandet känns styvt och eftersom klockan är fullproppad med funktioner (kamera, mikrofon och högtalare) är den ganska så stor. Till och med på den här skribentens håriga arm!

DSC09644-kopi
I spännet sitter mikrofon och högtalare så att man kan pratat i telefon utan att ta upp den ur fickan.

DSC09646
Kameran har 1,9 megapixlar och sitter också på armbandet.

Det mest övertygande var förvånansvärt nog kameran i armbandet. Det kändes naturligt att ta bilder med klockan och vi misstänker att det antagligen kommer att tas många roliga Instagram- och Facebook-bilder med Samsungs nya manick.

DSC09655
Det fungerade förvånansvärt bra att bara peka med klockan och använda skärmen som sökare. Kameran är en av Gears roligaste funktioner.

Samsung Galaxy Note är en uppdatering av förra årets Note II. Den mest iögonfallande skillnaden är att Samsung har klätt hela baksidan med läder, med sömmar och allt.

DSC09673
Galaxy Note är en uppdatering av förra årets Note II. Nya S-Pen har en rad nya funktioner.

Men rätt ska vara rätt. Samsung har ofta fått kritik för att de bygger för plastiga produkter, och faktum är att lädermaterialet ger Galaxy Note en känsla av kvalitet som föregångaren saknade, samtidigt som materialvalet är genomtänkt – Galaxy Note är ju trots allt tänkt att fungera som ett slags digital anteckningsbok. Varför Samsung har valt att introducera den i en gräll rosa färg är däremot oklart …

DSC09672
Galaxy Note 3 finns i svart, vitt och … rosa! Lädermaterialet på baksidan gillar vi däremot.

I slutändan var det inga banbrytande produkter som Samsung hade med sig till första pressdagen på IFA. Vi ser ändå fram emot att få testa framför allt Galaxy Gear-klockan, som bör släppas i Sverige samtidigt som Galaxy Note 3, nämligen 25 september. Svenska priser blir 2 600 respektive 6 500 kronor.

DSC09668
Flip Wallet heter det här skalet till Galaxy Note 3. Det finns i tio olika färger och har ett fönster på framsidan så att användaren kommer åt de viktigaste funktionerna.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-