annons
annons

Här är PlayStation 4

Natten till tisdag avslöjade Sony mer nyheter om lanseringen av kommande spelkonsolen PS4.

 

ps4 hall
Efter att ha introducerat stora delar av PS4-konceptet i februari var det nu dags att avslöja kalla fakta om den nya spelmaskinen. Till exempel pris, lansering, tekniska specifikationer och inte minst hur den ser ut!

ps4 presentasjon
Sony gillade uppenbart utseendet på den nya fyrkantiga boxen, som både kan stå och ligga ner.

”PlayStation is all about games”

gt5
Spelkonsolen handlar naturligtvis framför allt om spel. Hela 140 titlar håller på att utvecklas, och Sony visade ett antal häftiga trailers, inklusive exklusiva spel som Gran Turismo 5 och Batman: Origins, och dessutom gameplay från lovande Killzone: Shadow Fall, Infamous: Second Son, bilspelet Driveclub samt Knack, som alla släpps samtidigt med PS4.

Stöder begagnade spel
Sony berättade också att PS4 kommer att ha fullt stöd för begagnade spel. Du kan alltså köpa, låna, sälja och byta in begagnade spel utan begränsade rättigheter eller extra avgifter. Dessutom kan single-player-spel som ligger på skiva spelas offline och behöver alltså inte autentiseras online.

Skjermbilde 2013-06-11 kl. 03.30.58
PS4:s extrema grafik gör spelen allt mer realistiska och handlingen påminner och filmer. I Beyond: Two Souls spelas huvudrollerna av Hollywood-skådisarna Ellen Page och Willem Dafoe.

Video Unlimited
För oss ljud- och bildintresserade var det naturligtvis spännande att få höra om Sonys planer på videostreaming. Men vi fick inte höra mycket nytt. Representanter från Sony Pictures upprepade vad vi redan vet, nämligen att Sony arbetar med en distributionsplattform som ska erbjuda skräddarsydd TV-underhållning, film och TV-serier via PlayStation 4. Med Video Unlimited-tjänsten kan du hyra eller köpa underhållning och välja och vraka från tusentals filmer och TV-serier. Music Unlimited blir ungefär samma sak fast med musik och, alltså en blivande konkurrent till Spotify och Wimp.

Precis som PS3 kommer nya PS4 att ha streaming-appar som Netflix och annat. Sony sa däremot inte ett ord om stöd för 4K, streaming eller nedladdning av högupplösta filmer.

Och priset?
Precis mot slutet av presskonferensen berättade Sony att nya PlayStation 4 kommer att kosta 399 euro i Europa – 100 dollar mindre än konkurrenten Microsoft tar för sin Xbox One. Det betyder att Sony satsar hårt på att PS4 ska bli den mest prisvärda konsolen som lanseras ”in the holiday season of 2013” vilket vi antar betyder lagom till jul i år.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-