Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Här är Nokias Android-mobiler

Äntligen här! Vi har pillat på Nokias Android-baserade X-modeller.

Av / 2014-02-24 - 20:54
Här är Nokias Android-mobiler

Tidigare i dag lanserade Nokia de tre Android-mobilerna X, X+ och XL. Och visst har alla Googles Android-operativsystem, det är bara i en så starkt modifierad version att det nästan inte syns.

Nokia X og X+ er ikke til at kende fra hinanden. Begge kommer med 4"-skærm.

Det går knappt att se skillnad på Nokia X och X+. Båda har 4-tums skärm.

Den noget større Nokia XL kommer med 5" IPS-skærm.
Den något större Nokia XL har 5-tums IPS-skärm.

I stället har Nokia gjort vad de kunnat för att få Android att se ut som Windows Phone 8. Startskärmen ser till exempel ut som den klassiska Windows Phone-startskärmen, med paneler i olika färger. Och till skillnad från i stort sett alla andra Android-mobiler vi har stött på så kan man inte hämta appar från Google Play-butiken, utan måste köpa i Nokias egen nätbutik.

Android er ikke til at kende igen i Nokias version. Det minder i stedet ret meget om Windows Phone 8...
Det går inte att känna igen Android i Nokias version. I stället påminner det starkt om Windows Phone 8.

Vi har pillat på både Nokia X och Nokia XL i Nokias monter på Mobile World Congress, och det första intrycket är absolut positivt. Priserna ligger på mellan 89 och 109 euro och för de beskedliga summorna får man en robust och färgglad mobil med de viktigaste smartmobil-funktionerna – inklusive Facebook, Twitter, Skype och … Plants vs. Zombies! Lustigt nog finns inte Google Maps i de nya X-modellerna, i stället finns Nokias kart-app Here förinstallerad.

 

Apps kan ikke hentes fra Google Play. I stedet må man bruge Nokias egen butik. Heldigvis kommer Nokia X da med Plants vs. Zombies...
Appar går inte att hämta från Google Play. I stället får man använda sig av Nokias egen butik. En sådan tur att Nokia X redan har Plants vs Zombies!

Nokia X och X+ har 4-tums skärm (800 x 400 pixlars upplösning) och den väsentliga skillnaden mellan dem är att X+ har mer minne. De tar inte mycket plats i handen och påminner faktiskt en smula om iPhone 5C vid första anblicken. Fast priset är ett helt annat …

Det är ännu osäkert om telefonerna ska säljas på den skandinaviska marknaden.

DSC00541 kopi
Nokia XL har en 5-tums IPS-skärm och påminner mest om Nokias första Lumia 900-mobil när det gäller storleken.

DSC00566

Nokia X till vänster och Nokia XL till höger. Skillnaden i storlek är tydlig.

 

DSC00559
X-mobilerna finns i flera färger. Här är XL i illgult!

DSC00582

Och här är Nokia X i jordgubbsrött.

Ligesom de første Lumia-modeller er Nokia X og XL ikke de tyndeste telefoner. Men det er til at leve med den særdeles rimelige pris taget i betragtning.
Precis som de första Lumia-modellerna tillhör Nokia X och XL inte direkt de tunnaste mobilerna. Men med tanke på de synnerligen låga priserna kan man leva med det.  

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen