annons
annons

Film

Här är Batmans nya vrålåk

Den mantelklädde hämnaren kör omkring med stil när han tar upp kampen med Superman. Grym, svart stil.

Här på redaktionen är vi prylnördar allihop – faktiskt så mycket att vi lever av det. Men vi kan inte jämföra oss med Batman, som tack vare sitt vardagsjobb som multimiljardären Bruce Wayne har snudd på obegränsade tillgångar.

Original_Batmobile
Den första Batmobilen från 1941.

Den mörkklädde hjälten har under sin mångåriga karriär i händerna på serietecknare och filmregissörer ständigt förbättrat sin arsenal av smarta grunkor och brottsbekämpande prylar. Det gäller även hans fordon, Batmobilen, som 1941 inte ens var svart men som med åren har blivit allt mer hotfull och bepansrad i takt med att skurkarna har skaffat vapen med allt grövre kaliber.

the_tumbler-460x306
”The Tumbler” från Chris Nolans ”Dark Knight”-film. Det grymmaste Bat-fordonet hittills. Trodde vi.

Vi var nog ganska så många som trodde att den terrängkörande ”The Tumbler” i Chris Nolans tre Batman-filmer var slutstationen för den vapenkapprustningen. Men nejdå. När Zack Snyder tar över iscensättandet av Läderlappen rasar kapplöpningen vidare. De senaste dagarna har det cirkulerat manipulerade bilder på nätet som påstås föreställa den nya Batmobilen. Och nu har regissören Zack Nolan tagit bladet från munnen.

Bilden överst på sidan är den första officiella bilden från den kommande filmen ”Batman vs. Superman: Dawn of Justice”. Stick i stäv mot all sannolikhet har de lyckats göra fordonet ännu mer kantigt och hotfullt än The Tumbler. Den nya Batmobilen ser både maskinell och organisk ut på samma gång. Och tämligen välbeväpnad.

Vi misstänker att den rödblå trikån kommer att åka på storstryk!

Batmobile_01_1500-460x257
Den mest kända inkarnationen av Batmobilen kommer från TV-serien på 1960-talet. Den gången handlade det om en ombyggd Lincoln Futura-konceptbil.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-