Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Håll ett öga på hemmet, hunden och barnen i HD

Trådlös kamera håller ett vaksamt öga på hemmet – även i beckmörker. Och du kan titta från avstånd.

Av / 2014-08-19 - 09:34
Håll ett öga på hemmet, hunden och barnen i HD

Kommer det objudna gäster? Hur uppför sig egentligen vovven när den ska agera vakthund? Och vad sysslar barnen med när de är ensamma hemma?

Om du är helt säker på att du verkligen VILL veta vad som händer på tonårsfesten därhemma så är det enkelt att ta reda på allt med en liten wifi-kamera från Philips.

Kameraserien heter In.Sight och toppmodellen har beteckningen M120E. Den filmar i HD – och till och med infrarött, så den fungerar även om det är helt kolsvart. Det går att ställa in kameran så att den automatiskt börjar spela in och varnar om det sker någon rörelse i rummet inom kamerans 102 graders synfält, eller om det hörs några ljud i rummet.

Kameran är 11,4 cm hög och kan ställas var som helst. Den styrs sedan från en app som finns till iPhone och Android. Appen gör en QR-kod som visas på skärmen på smartmobilen eller surfplattan När du sedan håller upp skärmen framför kameran så kopplar den automatiskt in sig på hemnätverket.

Man behöver inte heller vara anonym åskådare om man inte vill. Genom att trycka på appens ”Tala”-knapp kan man säga ett par lugnande – eller förmanande – ord till dem därhemma via kamerans inbyggda högtalare.

Som extratjänst kan man abonnera på Ivideon Cloud, som automatiskt spelar in video så fort någonting rör sig därhemma. Inspelningen lagras i ute i molnet i antingen 7 eller 30 dagar. Inspelningarna görs med 720p-upplösning.

In.Sight M120E kostar 1 500 kronor.

Philips.se

philips_in_sight2-460x460

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen