Göteborg Ljud&Bild, del 2

Vi fortsÀtter vÄr vandring runt den stora mÀssan

Det var ett evigt rĂ€nnande i rummen och flera stĂ€llen var det svĂ„rt att fĂ„ till ordentliga bilder – alla bilder kan ju inte tas tidig förmiddag eller sen eftermiddag. PĂ„ ett par stĂ€llen vĂ€nde jag ocksĂ„ direkt i dörren nĂ€r det spelades standard hifi-musik som Tin Pan Alley eller Keith Don’t Go, för att försöka vĂ€nda tillbaka nĂ€r det var mer spĂ€nnande saker att lyssna till. Personligen vill jag gĂ€rna fĂ„ upplevelse och överraskas av det som spelas.

NĂ€r det vĂ€l Ă€r sagt mĂ„ste jag ocksĂ„ tillstĂ„ att musikurvalet blir bĂ€ttre och bĂ€ttre för varje mĂ€ssa. JĂ€mfört med t.ex. MĂŒnchen ligger vi en kilometer före i Sverige. För dem som stĂ„r och demar mĂ„ste det ju ocksĂ„ vara roligare att variera sig Ă€n att öronen blöder av samma gamla musik. Hasse Karlsson (Audioactive), Lasse Andersson (Lasses HiFi), Lars-Olof Wehlin (Wehlin Audio) och Erik Christensen (Steensen Audio) Ă€r nĂ„gra av dem som alltid förmĂ„r att ge en fin lyssningsupplevelse, för att bara nĂ€mna ett par.

Hasse Karlsson frÄn Audioactive spelar alltid ett personligt och utmÀrkt musikval, oftast med betoning pÄ rock. Elektroniken kom frÄn Copland med det nya rörslutsteget i centrum, högtalarna var en prototyp pÄ den kommande Acoustic Energy Reference 3, en golvare som följer upp de tvÄ stativarna i serien.

BjÞrn Jensen frÄn danska Mindtech visade upp högtalare frÄn kanadensiska Gemme och dac:ar frÄn Calyx. Eftersom det var ute i hallen handlade det om torrdemo, men vi som hört produkterna kan avslöja att det funkar!

Michael Hollesen frĂ„n Klutz spelade pĂ„ Bakoon elektronik – minimal i storlek men maximal i prestanda, skulle man kunna sĂ€ga – och österrikiska T&F högtalare.

Wiktors öste naturligtvis pÄ med Definitive Technology. Man hade riggat upp en liten biograf dÀr en hel del av potentialen kunde mÀrkas.

Reidar Persson och hans Respons högtalare höll till i samma rum som vanligt. Och som vanligt kĂ€nnetecknades rummet av bra ljud och att det Ă€r nĂ€stan omöjligt att komma in – kön Ă€r alltid lĂ„ng.

I Meridian-rummet hittade vi den digitala aktiva högtalaren M6, som vÀl ska fÄ ut Meridian till att ersÀtta B&O i en del designmedvetna hem, Àr det sÀkert meningen.

Den hornhögtalare som G-Dis och Georgious Fevgidis visade upp pĂ„ StockholmsmĂ€ssan i Ă„r var nu helt fĂ€rdig. G-Dis har en spĂ€nnande linje med flera bĂ„de intelligenta och alternativa lösningar. Fevgidis har stĂ€ndigt en massa roliga och tĂ€nkvĂ€rda experiment pĂ„ gĂ„ng och ett par blir ocksĂ„ till fĂ€rdiga produkter – som hĂ€r den nya högtalaren.

Septon hade en Marantz-rigg uppkopplad pĂ„ de största högtalarna frĂ„n Elac. Verkligt bra grejor, och Elac gör i sanning bra högtalare. Men, hĂ€r spelades Keith Don’t Go nĂ€r vi var inne…

Inne hos oss kunde man bÄde handla av och tala med Bella och Jenny, och varje timme lottade vi ut hörlurar till de som tecknade prenumeration pÄ mÀssan.

Stylus hade spÀnt för sina Wilson Sascha W/P med Aesthetix Callisto Eclipse, Aesthetix Io Signature och Aesthetix Atlas Mono. SignalkÀlla var Brinkmann Balance, 10.5 & EMT-ti.

Nytt ansikte utÄt hos Stylus Àr Karl Liander, som du sÀkert lÀr trÀffa pÄ mÄnga gÄnger pÄ diverse demos framöver.

Mikael Carlsson frÄn MA.Carlsson berÀttar om sina apparaters förtrÀffligheter för en intresserad kund. SÄ vitt jag kunde höra, hade Mikael en utmÀrkt lösning till kundens behov.

Jag fick en ordentligt lyssningssession av Gary L. Koh frÄn Genesis, ett nytt men inte helt okÀnt mÀrke hos HiFi Consult. Han berÀttade om sina konstruktionsteorier och hade mycket kloka resonemang kring hela begreppet om att förmedla en ljudupplevelse. Mycket intressant!

AudioNord hade hela tre rum. I det största hade man stĂ€llt upp AudioResearch drivandes de magnifika fulltons panehögtlarna Magnepan MG 20.7. JodĂ„, det Ă€r nĂ„got som panelhögtalare bara kan! Men jösses vad de Ă€r stora…

 

I nÀsta AudioNord-rum handlade det om tvÄ monokopplade Devialet förstÀrkare som drev ett par Magico V2. Thierry Massoubre frÄn Devialet berÀttade om de senaste utvecklingarna pÄ förstÀrkaren, som bara blir mer och mer flexibel.

I det tredje rummet hittade vi den nya Magico S5 driven av AudioNords nya förstÀrkaragentur Constellation Audio. HÀr trÀffade jag ocksÄ pÄ Grant Samuelson frÄn Shunyata, som berÀttade en massa interessant om tÀnket bakom firmans strömprodukter. Mycket av det finns att lÀsa pÄ firmans hemsida, hÀr och hÀr.

Olle Eliasson pÄ XTZ demonstrerade sina nya Divine 100.33 högtalare tillsammans med rumskorrektion frÄn Dirac. Vi fick höra bÄde med och utan korrektion i det svÄrbemÀstrade rummet som gav upphov till nÄgra rejÀla dippar i basomrÄdet.

Den nya Divine 100.33 ser ut sÄ hÀr!

Anders Erzeid berÀttade som vanligt initierat och entuisiasmerande om sina Hegel-produkter.

Constellation-riggen pÄ nÀrmre hÄll.

Studiospecialisten Genelec kommer nu med en aktiv högtalarserie som Àr utvecklad direkt för hemmabruk.

En ny och lite större Duevel-högtalare kunde man hitta hos Real HiFi.

Fullt med AKG-lurar var det inne hos Harman, bland annat den hÀr skönheten som heter K701.

Den kommande System Audio Mantra 70, hÀr som prototyp, tillsammans med Bourbon gitarrer. HÀftig kombination!

Genomsympatiske Jan-Erik Persson frÄn Opus 3 var som vanligt pÄ plats med sin musik.

Och det var slutet pÄ del 2, det finns lite bilder kvar för en del 3 ocksÄ!

 

 

 

 

Les ogsÄ
McIntoshs nya SACD/CD-transport

McIntoshs nya SACD/CD-transport

MCT500 spelar det mesta, men behöver en riktigt bra DAC.
Roon slÀpper egna musikservrar

Roon slÀpper egna musikservrar

Roons populÀra strömning kommer nu till fysiska, flÀktfria apparater frÄn samma företag. HÀr Àr Roon Nucleus och Nucleus+.
600 watt muskler frÄn McIntosh

600 watt muskler frÄn McIntosh

Om du behöver ett kraftverk till högtalarna kan McIntosh MC611 vara mitt i prick.
Gryphon för skivspelare

Ett vÀlbyggt och vÀlljudande grammofonsteg kan lyfta LP-ljudet till nya höjder.
Massiv motorkraft

Reloop slÀpper en direktdriven skivspelare som bokstavligt talat bygger pÄ ett vÀlbekant recept.
Smart högtalare frÄn Kygo

Den hÀr högtalaren kan styra resten av ditt hem, tack vare Google Assistant.
Musen ska hÄlla sig pÄ mattan

Första spelmusen med tvÄ optiska sensorer kommer frÄn SteelSeries.
Hyper-nyheter frÄn Kingston

TrÄdlöst headset och fÀrgstrÄlande mus och tangentbord frÄn Kingstons spelavdelning.
FjÀrrstyr strömmen

D-Links smarta vÀgguttag och grendosa kopplas till hemnÀtverket och fjÀrrstyrs med mobilen.
Philips Hue vidgar vyerna

Nya sÀtt att integrera, nya stÀllen för belysning och en omdesignad app
Klipsch förnyar Reference Premiere

Högtalarna i den populÀra Reference Premiere-serien uppdateras bÄde in- och utvÀndigt.
Första titten pÄ Samsungs nya TV-modeller

HÀr Àr vad vi vet hittills om Samsungs kommande 2018-modeller!
Support Prenumeration

VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

MĂ„ndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×