Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Gör dig redo för mobileldorado

Världens största mobilmässa börjar på söndag. Här är en överblick.

Av / 2015-02-27 - 20:07
Gör dig redo för mobileldorado

Mobile World Congress i Barcelona är världens största mobilmässa. Här lanseras många av årets nya toppmodeller samt nya tekniker och tjänster. Ljud & Bild är som vanligt på plats på mässan, och här är vad du kan vänta dig de kommande dagarna.

Söndag den 1 mars, dagen innan mässan öppnar officiellt, är det hela fyra presskonferenser. Huawei drar igång klockan 13.30, men vi räknar inte med att se någon ny smartmobil från den kinesiska mobiltillverkaren denna gång. Istället säger ryktet att de kommer visa ”wearables”, alltså ett aktivitetsarmband eller smartklocka.

Ungefär samtidigt håller LG pressmöte, och här räknar vi med att se nya modeller i mellanklass-segmentet.

Klockan 16 bjuder HTC in till ”Utopia in Progress”, där vi redan vet att HTC One M9 kommer lanseras. Ljud & Bild har denna vecka redan varit på ett speciellt event i London för utvalda media, där vi fått prova mobilen. Därför kan vi redan nu lova att du kan läsa allt om HTC One M9 klockan 16.45 på söndag. Du kan själv följa presskonferensen på htc.com/launch

mobile-world-congress-mwc-preview-970x0

Klockan 18.30 startar mässans största arrangemang, nämligen Samsung Galaxy Unpacked 2015. Här räknar vi bestämt med att få se den nya Samsung Galaxy S6. Kolla in ljudochbild.se något senare för att läsa allt om den. Under pressmötet ska vi försöka lägga ut bilder och info på Facebook. Du kan själv följa presskonferensen som strömmas på Youtube.

whats next

Måndagen den 2 mars är mässans första officiella dag. Den börjar redan på morgonen med lanseringar från Microsoft och Sony. Så nyheter om eventuella Lumia- och Xperia-modeller kan du läsa om under måndag förmiddag.

Resten av måndagen, samt tisdag och onsdag träffar vi en mängd tillverkare som också vill visa upp sina nyheter. Du kan alltså räkna med att läsa om Jolla, Motorola, Asus, Acer, Kazam, Kodak, CAT och inte minst Netflix under veckan.

För att få en samlad överblick av nyheterna från Mobile World Congress kan du klicka på MWC 2015 i menyfältet högst upp till höger på sidan.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen