Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Google förenklar uppkopplingen

Ny router ska vara snabb men ändå busenkel att använda

Av / 2015-08-24 - 16:35
Google förenklar uppkopplingen

Ytterst få av oss är intresserade av att hålla på att fippla med inställningar på vår trådlösa internetrouter. För de flesta av oss är det en ful burk vi fick med abonnemanget och som bara ska funka. Men i verkligheten så är det ofta krångel med dem som vi inte vet hur man fixar.

Google vill så klart att så många av oss som möjligt är ute på nätet, så att de kan tjäna pengar. De har därför gjort en omfattande undersökning om hur vi använder vår router och vad folk tycker är problemet med deras nuvarande.

Google-OnHub

De upptäckte att många gömmer undan routern bakom skåpdörrar eller på golvet. Det är ett problem eftersom det försämrar mottagningen och ger lägre hastighet. De kom också fram till att de flesta inte har en aning om hur man ställer in routern eller upptäcker fel.

Resultatet är en egen router kallad OnHub. För det första har man försökt göra den så neutral i utseendet att den går att ha framme. På ovansidan finns en diskret ljusring som med olika färger visar om allt är ok eller om det är något problem.

På insidan finns hela 13 antenner som automatiskt ska ge dig bättre mottagning och hastighet. Dessutom är den fullspäckad med den senaste tekniken och stöd för alla moderna standarder. Dessutom uppgraderas den regelbundet utan att du behöver göra någonting.

onhub app

Men kanske det bästa av allt är att allting ställs in med appen Google On som ska vara lätt att förstå. Med ett vardagligt språk visas eventuella problem och hur du åtgärdar dem.

Än så länge säljs OnHub bara i nordamerika, men precis som med Chromecast väntar vi oss att den snart dyker upp även här.

https://www.youtube.com/watch?v=HNnfHP7VDP8

google.com/onhub

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen