annons
annons

Gammal bekant ny rival till Spotify

En musiktjänst med fler än 20 miljoner låtar har öppnat i Sverige. Den heter Napster!

Napster? Var inte det något som handlade om piratkopierade MP3-filer, Lars Ulrich från Metallica och en massa sura internetanvändare någon gång år 2000?

Jodå, det stämmer precis. Och det ska också sägas att en av Napsters ursprungliga grundare, Sean Parker, har varit inblandad i flera stora succéer på internet, till exempel Facebook och Spotify.

Under tiden har Napster också blivit en streaming-tjänst och som om vi inte hade tillräckligt många av dem så dyker den upp även här hemma i Sverige – ett av 14 nya länder.

Tjänsten öppnar dörrarna till en katalog som består av fler än 20 miljoner låtar och det händer just nu. Tidigt i morse, närmare bestämt.

Introduktionen i Sverige firas med ett gratis-provperiod på Napster Unlimited i 30 dagar. Och kunder som köper och registrerar en Sonos PLAY:3-spelare före den 15 juli får en gratis Sonos BRIDGE och 60 dagars tillgång till Napster Unlimited.

Napster har apps klar både til Android og iOS. Her er et skærmbillede fra iPad-versionen.
Napster har färdiga appar till både Android och iOS. Här är en skärmbild från iPad-versionen.

Efter provperioden kostar ett abonnemang 99 kronor i månaden och ger obegränsad tillgång till hela musikkatalogen – inklusive gratis spellistor och hela skivor både på datorn och på max tre smartmobiler eller surfplattor. Man kan lagra musiken i sitt eget arkiv så att det går att lyssna på musiken även om man är offline.

På samma gång som Napster kommer till Sverige lanseras tjänsten i Danmark, Norge, Finland, Österrike, Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Luxemburg, Portugal, Spanien, Schweiz och Holland.

Skjermbilde fra Android-versjonen.Skärmbild från Android-versionen

Napster kan användas på datorn samt på mobila enheter med antingen iOS eller Android. Betalningen görs med betalkort eller PayPal och månadsbeloppet 99 kronor dras automatiskt varje månad.

napster.com

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-