Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Gammal bekant ny rival till Spotify

En musiktjänst med fler än 20 miljoner låtar har öppnat i Sverige. Den heter Napster!

Av / 2013-06-04 - 13:51
Gammal bekant ny rival till Spotify

Napster? Var inte det något som handlade om piratkopierade MP3-filer, Lars Ulrich från Metallica och en massa sura internetanvändare någon gång år 2000?

Jodå, det stämmer precis. Och det ska också sägas att en av Napsters ursprungliga grundare, Sean Parker, har varit inblandad i flera stora succéer på internet, till exempel Facebook och Spotify.

Under tiden har Napster också blivit en streaming-tjänst och som om vi inte hade tillräckligt många av dem så dyker den upp även här hemma i Sverige – ett av 14 nya länder.

Tjänsten öppnar dörrarna till en katalog som består av fler än 20 miljoner låtar och det händer just nu. Tidigt i morse, närmare bestämt.

Introduktionen i Sverige firas med ett gratis-provperiod på Napster Unlimited i 30 dagar. Och kunder som köper och registrerar en Sonos PLAY:3-spelare före den 15 juli får en gratis Sonos BRIDGE och 60 dagars tillgång till Napster Unlimited.

Napster har apps klar både til Android og iOS. Her er et skærmbillede fra iPad-versionen.
Napster har färdiga appar till både Android och iOS. Här är en skärmbild från iPad-versionen.

Efter provperioden kostar ett abonnemang 99 kronor i månaden och ger obegränsad tillgång till hela musikkatalogen – inklusive gratis spellistor och hela skivor både på datorn och på max tre smartmobiler eller surfplattor. Man kan lagra musiken i sitt eget arkiv så att det går att lyssna på musiken även om man är offline.

På samma gång som Napster kommer till Sverige lanseras tjänsten i Danmark, Norge, Finland, Österrike, Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Luxemburg, Portugal, Spanien, Schweiz och Holland.

Skjermbilde fra Android-versjonen.Skärmbild från Android-versionen

Napster kan användas på datorn samt på mobila enheter med antingen iOS eller Android. Betalningen görs med betalkort eller PayPal och månadsbeloppet 99 kronor dras automatiskt varje månad.

napster.com

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen