Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Smartklocka från HP

Så ser den ut. Smartklockan från HP som är designad av Michael Bastian och som går att köpa från 7 november för 350 dollar.

Av / 2014-11-04 - 09:07
Smartklocka från HP

Hewlett-Packard har fått designern Michael Bastian att rita MB Chronowing, som smartklockan heter. Den är misstänkt lik IWC:s Ingeniur – som du kan se här – fast har inget sofistikerat schweiziskt urverk på insidan.

HP:s smarta klocka är inte särskilt smart heller. Man kan inte ringa, ta bilder eller skriva meddelanden på den. Det har inte heller varit meningen, enligt HP, som har byggt Chronowing som en förlängning av mobiltelefonen. Klockan har en monokromskärm som visar SMS, väderprognoser, e-post och kalendern.

Så i stället för pekskärm använder man knapparna på sidan för att navigera runt bland informationen. Skärmen täcker stora delar av klockans 44 millimeter i diameter, och är allt är vattentätt ner till 50 meter. Batteriet ska hålla i en vecka på en laddning.

MB Chronowing börjar säljas 7 november från webbplatsen gilt.com och kostar 349 dollar för versionen i stål och tre olika armband: brunt läder, olivgrön nylon och svart gummi.

Det tillverkas också en Limited Edition i 300 exemplar i svart PVD med svart safirglas och svart läderarmband.

Klockan går att använda med iPhone 4S eller senare och Android-mobiler med version 4.3 eller senare av operativsystemet.

MB-Chronowing

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen