annons
annons

Nyheter

Smartklocka från HP

Så ser den ut. Smartklockan från HP som är designad av Michael Bastian och som går att köpa från 7 november för 350 dollar.

Hewlett-Packard har fått designern Michael Bastian att rita MB Chronowing, som smartklockan heter. Den är misstänkt lik IWC:s Ingeniur – som du kan se här – fast har inget sofistikerat schweiziskt urverk på insidan.

HP:s smarta klocka är inte särskilt smart heller. Man kan inte ringa, ta bilder eller skriva meddelanden på den. Det har inte heller varit meningen, enligt HP, som har byggt Chronowing som en förlängning av mobiltelefonen. Klockan har en monokromskärm som visar SMS, väderprognoser, e-post och kalendern.

Så i stället för pekskärm använder man knapparna på sidan för att navigera runt bland informationen. Skärmen täcker stora delar av klockans 44 millimeter i diameter, och är allt är vattentätt ner till 50 meter. Batteriet ska hålla i en vecka på en laddning.

MB Chronowing börjar säljas 7 november från webbplatsen gilt.com och kostar 349 dollar för versionen i stål och tre olika armband: brunt läder, olivgrön nylon och svart gummi.

Det tillverkas också en Limited Edition i 300 exemplar i svart PVD med svart safirglas och svart läderarmband.

Klockan går att använda med iPhone 4S eller senare och Android-mobiler med version 4.3 eller senare av operativsystemet.

MB-Chronowing

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-