annons
annons

Nyheter

Minimalistisk smartklocka

Analog visning och trådlös koppling till mobilen gör att Nevos klocka ser ut som en vanlig klocka. Den är bara lite smartare.

2015 kan bli året när smartklockorna tar fart. Då släpper bland annat Apple sin efterlängtade Apple Watch, men den blir garanterad inte ensam om att försöka locka till sig kunder. Nykomlingen Nevo vill också vara med på ett hörn.

Nevos smartklocka ser ut som ett vanligt armbandsur och har ett schweiziskt kvartsverk som visar klockan, medan de smarta funktionerna styrs av elektronik. Den har ingen skärm utan använder markeringarna på urtavlan för att meddela användaren. De lyser för att visa att det finns SMS och klockan vibrerar för att tala om när det ringer.

Klockan har två batterier, ett som driver klockan och som ska räcka i fem år och ett som driver elektroniken och som måste bytas ungefär en gång i halvåret.

Nevo-smart-watch-14

Nevo-klockan registrerar bland annat antalet steg användaren tar och kan kommunicera med de vanligaste tränings-apparna i mobilen. Den stöder även Apple Health Kit och Google Fit. Med andra ord är klockan smartare än den ser ut, men är beroende av appar på mobilen för att kunna användas fullt ut.

Klockan är vattentät ner till 30 meter – och tål alltså en regnskur – och är designad i Frankrike och byggd i Kina, med ett safirglas och ett stålskal som är 40–42 mm. Den blir tillgänglig i svart PVD, stålgrått och förgyllt utförande, med olika armband.

Enligt hemsidan nevowatch.com går klockan inte att köpa förrän någon gång nästa år, och kostar då 199 dollar.

Nevo-smart-watch-13

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-