Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

LG:s runda smartklocka kommer före jul

LG G Watch R, som ser ut som ett ”riktigt” armbandsur, kommer i november.

Av / 2014-10-25 - 11:18
LG:s runda smartklocka kommer före jul

Om en smartklocka som faktiskt har en smart design står på önskelistan så är det god chans att tomten hinner ta med sig en till dig. Om du har varit riktigt snäll, förstås.

Andra generationen av smarta klockor från LG kommer nämligen till Sverige redan i början av november. Klockan, som har den nästan outtalbara beteckningen LG G Watch R, presenterades på IFA-mässan i september och är världens första med helt rund skärm och Plastic OLED-display som utnyttjar hela skärmytan.

”G Watch R är med sin klassiskt runda form den första smartklockan som ser ut som ett riktigt armbandsur, vilket skapar den perfekta mixen mellan smarta funktioner och moderiktig design, Vi är glada över att kunna lansera den i Sverige i tid för både Fars Dag och julhandeln”, säger Susanne Persson, nordisk produktspecialist för mobiler på LG Electronics.

När G Watch R inte gör sitt bästa att se ut som ett klassiskt, analogt armbandsur kan man se bilder, appar och menyer på den runda skärmen. Och LG lovar att OLED-skärmen är otroligt klar och färgrik även från sidan och i starkt solljus.

Stål och aluminium
LG G Watch R är gjord av rostfritt stål och aluminium. Men i stället för kugghjul och fjädrar finns en 1,2 GHz-processor på insidan, tillsammans med vad som sägs vara det mest kraftfulla batteriet någonsin en Android Wear-enhet (410 mAh).

Klockan har 512 MB internminne och 4 GB lagringsminne för appar och filer. Den är dessutom vatten- och dammtät enligt IP67-standarden, vilket betyder att den kan uppehålla sig på en meters djup i en halvtimme.

Armbandet är en läderrem men det går att sätta sin personliga prägel på klockan eftersom vanliga 22-millimeters klockarmband passar.

LG:s nya smartklocka har sex nya urtavlor och en förbättrad energiförbrukning i viloläge. Kommande uppdatering av operativsystemet Android Wear innehåller nya funktioner, till exempel offline-uppspelning av musik. Uppdateringar av operativsystemet görs efter användarens godkännande helt automatiskt via en mobiltelefon.

LG G Watch R finns i butikerna från och med första veckan i oktober och kostar 2 800 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen