Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Äntligen en läcker smartklocka

Kanske är detta klockan som kan göra smartklockorna mer attraktiva. Möt Geaks klocka med hybridskärm.

Av / 2014-12-17 - 16:18
Äntligen en läcker smartklocka

De största problemen med smartklockor är bristen på lockande design och den skrattretande dåliga batteritiden. Kinesiska Geak (geek, geddit?) har satt ihop en smartklocka som ser ut som ett armbandsur och inte en minidator.

Geak II heter den (japp, de har byggt en tidigare modell) och kombinerar en LCD-skärm på 320 x 320 pixlar med elektroniskt bläck (e-ink), precis som Pepple-klockorna har. Bläcket används när klockan bara ska visa tiden medan LCD-skärmen tänds så fort man ska använda någon av de många andra funktionerna. Eftersom e-bläck drar mindre ström hävdar utvecklarna av Geak II att klockan kan köra i tre-fyra dagar på en laddning.

Geak-smartwatches-III

Företaget bakom heter Shanda och använder sig av Android 4.3 som grund för operativsystemet. De har lagt in de vanligaste funktionerna, till exempel världstid, tidtagning, alarm och så vidare, men även pulsmätare och analys av luftkvaliteten. Som är ett hett tema i kinesiska storstäder.

Geak II är utrustad med Bluetooth och wifi för anslutning till Geak-appen på mobilen och överföring av data, och man kan naturligtvis själv välja hur urtavlan ska visa tiden (se bilden nedan).

Geak II är inte oväntat ett crowd-funding-projekt och priset uppskattas till 400 dollar när klockan går att köpa någon gång under januari 2015.

Geak-smartwatches

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen