annons
annons

TV

Full-HD i 3D från Panasonic

3D-TV har länge varit en kul idé, men den har sällan kommit längre än experimentstadiet. Panasonic hoppas däremot kunna lansera riktiga 3D-skärmar redan 2010.


Under en pressvisning i Amsterdam demonstrerade Panasonic sin 3DTV-prototyp. Naturligtvis i Full-HD-upplösning (1920 x 1080).
Tekniken kallas ”3D Full HD Plasma Home Theatre” och under pressmötet visade en Blu-ray-spelare 3D-film på en 103-tums plasmaskärm.

3D är sannerligen imponerande på en 103-tumsskärm!

På två meters håll är bilden otroligt intensiv. 3D-inspelningen från öppningen av Olympiska Spelen i Kina förra året var en spektakulär upplevelse. Det kändes verkligen som om man var en av deltagarna på plan.

Man måste använda särskilda glasögon för att uppleva effekten, men man kan å andra sidan titta från vilken vinkel som helst.

3D-inspelningarna lagras i två lager på skivan, ett för vänster och ett för höger öga, och visas sedan som två bilder på skärmen. Lite ghosting-effekter gick dock att skönja, till och med på den animerade filmen Bolt. Tekniken verkar dock riktigt spännande och 3D med glasögon är en mer modern teknik än 3D utan glasögon.

Fast det ska bli intressant att se om Panasonic lyckas lansera 3DTV redan nästa är – och framför allt hur mycket det kommer att kosta.

www.panasonic.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-