annons
annons

Rumskorrigering

Fransk rumskorrigering

Trinnow är en fransk hifi-firma som p.l.audio nu tar in i Sverige. Specialiteten är rumskorrigering.

Trinnov Audio är ett franskt företag som startades år 2000. De första fem åren forskade man inom 3D ljud och multikanalsinspelning, vilket ledde till att man kom med en Optimizer, som enkelt förklarat var en Automatisk Digital Rumskorrigering för studiobruk. Mjukvaran i Optimizern är än idag stommen och kärnkunskapen i Trinnov Audio.

Senare började Trinnov licensiera sin mjukvara till elektroniktillverkare för hembiomarknaden och senare även till studiobranschen och man utvecklade nya egna produkter för kommersiella biografer och hifimarknaden.

Trinnov handlar alltså till mångt och mycket om rumskorrigering. Trinnov levererar idag hårdvara till tre marknader; Pro Audio är utrustning till studios och Digital Cinema är produkter för komersiella biografer.  Det tredje, High End segmentet, är det som p.l.audio lanserar i Sverige.

Det finns idag tre produkter i High End sortimentet. ST2-HiFi är en ren rumskorrigeringsmodul med fyra kanaler för 2-kanals stereosystem.  Magnitude är en ren rumskorrigeringsmodul med upp till 32 kanaler för multikanalssystem. Amethyst är ett försteg med fyra kanaler, avancerad rumskorrigering, högtalaroptimering samt nätverksspelare för 2-kanals stereosystem. Senare under året presenteras Altitude, en multikanalsprocessor med upp till 32 kanaler med stöd för Auro 3D och Dolby Athmos. Du kan möta produkterna på Arkenmässan, där pl.audio kommer att  kommer att visa upp “rumskorrigering som det var meningen att det skulle fungera”, som de själva säger.

www.plaudio.com

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-