annons
annons

Nyheter

Pentax utlovar bättre bilder med K-3 II

Pixelflyttning och bättre processning ska innebära att Pentax toppmodell både tar bättre bilder och har snabbare autofokus.

Pentax hamnar lätt i skuggan av de två stora spegelreflexjättarna Canon och Nikon, men faktum är att de inte behöver skämmas alls. Pentax gör faktiskt några av de mest välgjorda kamerorna vi har testat, och K-3 är en av de bästa spegelreflexerna som går att köpa.

Läs vårt test av Pentax K-3.

Men den är inte helt perfekt. Det har Pentax försökt göra någonting åt med nya K-3 II. Som nästan ser precis likadan ut och har samma fina 24 Mp-sensor utan lågpassfilter i ett rejält, väderskyddat kamerahus.

003_k3_2-05_copie

Blixten har försvunnit, annars är det mesta sig likt på utsidan. På insidan har det däremot hänt saker och ting. Pentax har förbättrat den integrerade bildstabilisatorn till 4,5 exponeringssteg, trimmat autofokushastigheten och stoppat i en GPS-modul. Den gör bland annat det möjligt att använda AstroTracer-funktionen bättre när man fotograferar stjärnhimlen.

Då kan kameran räkna ut vilken rörelse som behövs och justera sensorn automatiskt så att man slipper stjärnor som släpar efter och rör sig när man använder mycket långa exponeringar.

005_k3_2_1855_copie

En annan intressant funktion är Pixel Shift Resolution som tar fyra bilder i snabb följd och använder bildstabilisatorn för att flytta på bildsensorn en pixel åt sidan för varje.

Inte olikt HD-läget i Olympus OM-D E-M5 II, som skannar motivet åtta gånger för att höja upplösningen från 16 till 40 Mp. Och precis som Olympus-kameran lägger K-3 II in färginformationen fler gånger för varje färg, vilket ger bättre och mer korrekta färger.

Pentax-kameran kommer till butikerna i slutet av maj. Så här ser prislapparna ut:

Kamerahus: 10 000 kr
K-3 II + 18–55 mm WR: 11 000 kr
K-3 II + 18–135 mm WR: 13 000 kr
K-3 II + 16–85 mm WR: 15 000 kr

focusnordic.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-