annons
annons

Nyheter

Pekskärm och bättre 4K-video

GoPro har förbättrat i sin Hero 4 Black Edition – och fått plats med pekskärm i HD-versionen Silver Edition.

Actionkamerorna från GoPro får fina betyg i våra tester och har nästan blivit standarden för alla som behöver en liten, lätt och robust videokamera. Det gäller såväl snowboard-åkare som Top Gear-gänget.

Allra tuffast av kamerorna är Black Edition, som nu kommer i sin fjärde version. Hero 4 Black kan numera filma 4K-video med dubbelt så hög bildfrekvens som föregångaren. Med 30 bildrutor per sekund blir det mindre flimmer i filmerna.

Läs testet av Hero 3 Black.

Kameran kan också filma 2,7K-video med 50 bildrutor/s eller vanlig HD-video (1080p) med 120 bildrutor/s, vilket äntligen betyder riktigt tunga sekvenser i slowmotion. Hero 4 Black kan även ta stillbilder med 12 megapixlars upplösning med en hastighet av 30 bilder per sekund.

Hero4Silver_Cluster_01

GoPro Hero 4 Silver-modellen är en Full-HD-kamera med 1080p-upplösning och 60 bildrutor/s, men den kan också filma 4K-video, fast bara med 15 bildrutor/s – eller 2,7K-video med 30 bildrutor/s. Hero 4 Silver skiljer sig från Hero 4 Black genom att den har en praktisk pekskärm på baksidan som används för att göra inställningar, bläddra genom bilder och titta på filmerna.

Läs testet av Hero 3 Silver.

Hero_30

Det finns också en enklare version som bara heter Hero och som är en renodlad 1080p-kamera som filmar med 30 bildrutor/s (eller 720p/60).

Den nya generationen actionkameror från GoPro släpps 5 oktober. Då kommer också en uppdatering av redigeringsprogrammet GoPro Studio samt en ny GoPro-app med nya funktioner.

Hero: 1 300 kr
Silver Edition: 3 600 kr
Black Edition: 4 600 kr

iceman.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-