Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Highend-optik från Sigma

De tre nya objektiven är gjorda för fullformatkameror och sträcker sig från vidvinkel till 500 mm tele.

Av / 2016-09-23 - 14:10
Highend-optik från Sigma

Sigmas senaste objektiv i Art-serien, deras allra bästa, är ett ljusstarkt porträttobjektiv, en riktigt bred vidvinkelzoom och en kraftfull tele. Sigma hävdar att HSM-fokusmotorn är förbättrad med högre vridmoment och jämnare fokusering.

85 mm/f1,4 DG HSM Art är precis som resten av Art-serien gjord för fullformatkameror från Canon och Nikon. Och med så bra ljusstyrka bör den vara ett utmärkt porträttobjektiv för alla ljusförhållanden. Även när man behöver extra smalt skärpedjup för att verkligen isolera ögonen från för- och bakgrunden.

Foto: Sigma
Foto: Sigma

Som synes på bilden är det ingen liten och lätt optik vi pratar om. 85-millimetaren släpps mot slutet av året och kostar 12 000 kr

Lite tidigare, i oktober eller november, kommer nya 12–24 mm/f4 DG HSM Art. En vattentät vidvinkelzoom med bra ljusstyrka som bör passa extra bra till stora landskapsbilder. Närgränsen anges till 24 cm vid 24 mm brännvidd och 25,8 cm vid 12 mm. Pris: 16 000 kr

Foto: Sigma
Foto: Sigma

Storebror i Art-serien är nya 500 mm/f4 DG OS HSM Sport. Som namnet antyder handlar det om ett actionobjektiv men det är förmodligen lika bra att ha när man fotograferar vilda djur. Väderskyddat är det också.

500-millimetaren kan användas med telekonverterna TC-1401 och TC-2001 som ger 700 mm/f5,6 respektive 1000 m/f8 om man behöver extra räckvidd.

Foto: Sigma
Foto: Sigma

500 mm/f4 DG OS HSM Sport släpps oktober/november och kostar 60 000 kr.

Alla tre Art-objektiven går att använda med Sigmas MC-11-adapter som gör att Canon-versionen passar på Sony-kameror med E-fattning.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen