annonse
annonse
annonse

Canon EOS med 18 Mp och HD-video

EOS 7D är proffskameran alla som inte behöver fullformat har väntat på. HD-video, stor sökare och 18 megapixlar i ett välförseglat hus och hög ljuskänslighet är bara ett par av alla godbitar.


EOS 7D är en entusiastkamera. Och med tanke på att bara huset kostar 19 000 kronor är det inte något för alla. De som hostar upp pengarna betalar extra för sofistikerade funktioner, gedigen konstruktion och höga prestanda. Kameran är nämligen utrustad med en ny 18-megapixels CMOS-bildsensor och dubbla DIGIC-4-bikdprocessorer som gör att den kan fyra av bildserier med 8 bilder i sekunder och filma HD-video i Full-HD med ljud.

Tsuneji Uchido, representant för Canons Photo Products-grupp, säger i ett pressmeddelande:  ”Vi rådfrågade mer än 5 000 fotografer över hela världen och bad dem berätta vad de helst ville ha ut av en kamera. Genom att matcha den insikt vi fick med den allra senaste tekniken kunde vi utveckla en kamera som verkligen ger fotograferna det flexibla verktyg de behöver för att experimentera med sina bilder.”


Kamerahuset av aluminium är förseglat och skyddat mot smuts, väder och vind. Fogarna är ytterligare förstärkta för att förbättra väderskyddet.

Sökaren är större än på ESO 5D och visar 100 % utsnitt. Den 3 tum stora skärmen har 920 000 punkters upplösning och ljuskänsligheten sträcker sig upp till ISO 12 800. Kameran har en ny, 19-punkters autofokus som är kopplad till ett 63-zons ljusmätningssystem som Canon kallar för Focus Color Luminance och som mäter ljuset, analyserar motivets färger och hittar fokus för var och en av de 19 punkterna.

EOS 7D kommer till butikerna i slutet av september och enbart huset kostar 19 000 kronor. Ett kit med en ny 18––135 mm F/3,5–5,6 IS-zoom kostar 23 000 kronor och ett annat med nya 15––85 mm F/3,5–5,6 IS-normalzoom kostar 26 500 kronor

Från pressmeddelandet:

Annons: Artikeln fortsätter nedan

• 18 MP APS–C CMOS-sensor
Sensorn är designad och tillverkad av Canon. Den producerar enastående bilder och erbjuder fantastiska prestanda vid både höga och låga ISO-tal tack vare en ny fotodiod och mikrolinskonstruktion.

• 8 b/s
8 bilder per sekund uppnås tack vare de dubbla ”DIGIC 4”-processorerna och ett förbättrat elektriskt system, utan att extra tillbehör behövs och för alla olika filtyper.

• ISO-område
EOS 7D kan fotografera objekten i deras naturliga ljus.  ISO-området (100 – 6400) kan utökas till 12800.

• EOS videosekvenser
Hanteringen har förbättrats för att lättare kunna växla direkt till videoinspelningsläge och det är nu ännu enklare att spela in i Full HD.  Användarna kan ställa in exponering och bildfrekvens – med alternativ för 25 b/s som skapar biokänsla.

• Dubbla ”DIGIC 4”-processorer
Tack vare de dubbla ”DIGIC 4″-processorerna behöver EOS 7D aldrig kompromissa mellan hastighet, bildkvalitet och ISO-prestanda.

• Imponerande design
Canon har lyssnat på fotografernas feedback inför designen av kamerahuset, liksom vad gäller de inbyggda teknikerna.  Kamerahuset av magnesiumlegering skyddar kameran i olika väderförhållanden – den oömma, lätta konstruktionen motstår fukt och damm – precis som den legendariska kameran EOS–1N

www.canon.se

 

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nokia 8.1
Räcker ett ”Nokia”? Tja …

Nokia 8.1 är en prisvärd mellanklassmobil. Men har den något speciellt att komma med? Förutom namnet?

Flaggskeppet Galaxy S10 är här Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.
test
Datacolor SpyderX Pro
Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo
Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp
Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!
Resekameror med superzoom Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.
test
Nikon Z6
Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019 Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.
2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+ Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.
grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet
En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Recension
Pacific Rim 2 – Uprising
Skitfilm! Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.
Trådlös McIntosh-soundbar Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.
annonse
Sluten toppmodell och förstärkare från Focal Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.
Recension
The Predator (2018)
Skugga från det förflutna Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.
Recension
The Truth Matters
Mörkläggningen om kriget i Irak Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.
Recension
Peppermint
Fullständigt ointressant Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.
Recension
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnäve! Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.
Släpp lös musiken Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.
16x-zoom från Olympus Kompakt 12–200 mm-objektiv.
test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius
Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.
Tre nya specialobjektiv från Leica Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.
Recension
Velvet Buzzsaw
Konstnärligt mord! En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.
grupptest
6 trådlösa hörlurar
Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.