Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Canon EOS med 18 Mp och HD-video

EOS 7D är proffskameran alla som inte behöver fullformat har väntat på. HD-video, stor sökare och 18 megapixlar i ett välförseglat hus och hög ljuskänslighet är bara ett par av alla godbitar.

Av / 2009-09-01 - 08:04
Canon EOS med 18 Mp och HD-video


EOS 7D är en entusiastkamera. Och med tanke på att bara huset kostar 19 000 kronor är det inte något för alla. De som hostar upp pengarna betalar extra för sofistikerade funktioner, gedigen konstruktion och höga prestanda. Kameran är nämligen utrustad med en ny 18-megapixels CMOS-bildsensor och dubbla DIGIC-4-bikdprocessorer som gör att den kan fyra av bildserier med 8 bilder i sekunder och filma HD-video i Full-HD med ljud.

Tsuneji Uchido, representant för Canons Photo Products-grupp, säger i ett pressmeddelande:  ”Vi rådfrågade mer än 5 000 fotografer över hela världen och bad dem berätta vad de helst ville ha ut av en kamera. Genom att matcha den insikt vi fick med den allra senaste tekniken kunde vi utveckla en kamera som verkligen ger fotograferna det flexibla verktyg de behöver för att experimentera med sina bilder.”


Kamerahuset av aluminium är förseglat och skyddat mot smuts, väder och vind. Fogarna är ytterligare förstärkta för att förbättra väderskyddet.

Sökaren är större än på ESO 5D och visar 100 % utsnitt. Den 3 tum stora skärmen har 920 000 punkters upplösning och ljuskänsligheten sträcker sig upp till ISO 12 800. Kameran har en ny, 19-punkters autofokus som är kopplad till ett 63-zons ljusmätningssystem som Canon kallar för Focus Color Luminance och som mäter ljuset, analyserar motivets färger och hittar fokus för var och en av de 19 punkterna.

EOS 7D kommer till butikerna i slutet av september och enbart huset kostar 19 000 kronor. Ett kit med en ny 18––135 mm F/3,5–5,6 IS-zoom kostar 23 000 kronor och ett annat med nya 15––85 mm F/3,5–5,6 IS-normalzoom kostar 26 500 kronor

Från pressmeddelandet:

• 18 MP APS–C CMOS-sensor
Sensorn är designad och tillverkad av Canon. Den producerar enastående bilder och erbjuder fantastiska prestanda vid både höga och låga ISO-tal tack vare en ny fotodiod och mikrolinskonstruktion.

• 8 b/s
8 bilder per sekund uppnås tack vare de dubbla ”DIGIC 4”-processorerna och ett förbättrat elektriskt system, utan att extra tillbehör behövs och för alla olika filtyper.

• ISO-område
EOS 7D kan fotografera objekten i deras naturliga ljus.  ISO-området (100 – 6400) kan utökas till 12800.

• EOS videosekvenser
Hanteringen har förbättrats för att lättare kunna växla direkt till videoinspelningsläge och det är nu ännu enklare att spela in i Full HD.  Användarna kan ställa in exponering och bildfrekvens – med alternativ för 25 b/s som skapar biokänsla.

• Dubbla ”DIGIC 4”-processorer
Tack vare de dubbla ”DIGIC 4″-processorerna behöver EOS 7D aldrig kompromissa mellan hastighet, bildkvalitet och ISO-prestanda.

• Imponerande design
Canon har lyssnat på fotografernas feedback inför designen av kamerahuset, liksom vad gäller de inbyggda teknikerna.  Kamerahuset av magnesiumlegering skyddar kameran i olika väderförhållanden – den oömma, lätta konstruktionen motstår fukt och damm – precis som den legendariska kameran EOS–1N

www.canon.se

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen