annons
annons

Nyheter

Adobe förnyar Lightroom

De nya versionerna av Lightroom har viktiga uppdateringar som många fotografer lär bli förtjusta i.

För några av oss som använt Lightroom ända sedan den första versionen har fotoprogrammet ibland hamnat mellan två stolar. Adobe har gjort mycket för att förbättra funktionerna sedan dess och Lightroom 6 och CC är definitivt den bästa versionen hittills.

För tydlighetens skull: Lightroom 6 är versionen för de som bara använder redigeringsprogrammet på datorn och CC är versionen som delar bildarkivet med surfplattor och mobiler och synkar dem mellan enheter och plattformar. Och är en del av prenumerationstjänsten Adobe Creative Cloud Photography.

Adobe-Lightroom-6-Pano-Merge

Bland uppdateringarna finns en påtaglig förbättring av responstid vilket gör programmet snabbare att använda – bland annat för att det utnyttjar mer av grafikprocessorns kapacitet – samt en HRD Merge-funktion som gör det möjligt att kombinera bilder som är tagna med olika exponeringsinställningar.

En annan nyhet är Panorama Merge-funktionen (se bilden ovan) som smälter samman en rad bilder till en panoramabild. Ansiktsigenkänning underlättar sortering av personer på gruppbilder, porträtt och så vidare.

De nya Lightroom-versionerna har också fått en välkommen uppgradering i form av smarta penslar för att förbättra detaljretuschering, vilket Aperture-användare lär känna igen.

Adobe-Lightroom-6-Facial-Recognition-2

CC ingår Creative Cloud Photograpy Plan för 108 kronor i månaden eller i det kompletta Creative Cloud Complete Plan för 525 kronor i månaden.

Lightroom 6 går att köpa löst för 1175 kronor till datorn eller som uppgradering från en tidigare version för 675 kronor.

Adobe-Lightroom-6-BW

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-