annons
annons

Nyheter

Action-bandit från TomTom

TomTom presenterar en actionkamera som utlovar extra spännande inspelningar och enkel redigering när du skakar på handen.

omTom är mest kända för sina GPS-navigatorer till bilar men bygger också bland annat sportklockor. Nu ger de sig in på den växande marknaden för actionkameror och de gör det med en kamera som har ett par annorlunda funktioner.

TomTom Bandit ska förenkla redigering och delning eftersom man bokstavligt talat kan redigera sina videor i en handvändning. Utan att först importera flera gigabyte-filer till datorn. Kameran samarbetar med en app som gör det möjligt att skapa och dela videor på bara ett par minuter genom att skaka på sin smartmobil.

”Vi vet att användare är frustrerade över den tid och kraft det tar att redigera material tagna med actionkameror. Med TomTom Bandit kapar vi redigeringstiden från timmar till minuter – allt som behövs är en enkel skakning”, säger Corinne Vigreux, medgrundare och ansvarig för TomToms konsumentprodukter.

Kameran har inbyggda rörelsesensorer och GPS för att hitta och tagga spännande ögonblick baserat på hastighet, höjd, g-kraft, acceleration och puls (kräver extrautrustning i form av pulsmätare). Ögonblicken kan också förevigas manuellt med kamerans ”taggnings-knapp” på kameran eller fjärrkontrollen.

tomtom_bandit3-460x230
Man kan markera extra spännande tillfällen i farten – om man har tid att trycka på knappen när det går undan över stock och sten!

Bandit-kameran samarbetar med en app på mobiltelefonen som har en snabb sökningsfunktion där det går att redigera videon genom att röra på handen. Inspelningarna kan ses direkt på mobilen tack vare kamerans inbyggda medieserver.

tomtom_bandit2-460x230

Kameran har vidvinkelobjektiv, 16-megapixlars sensor och en kraftfull processor. Den är dessutom fullständigt vattentät.

Specifikationer från pressmeddelandet:
Videokvalitet: 1080/30p, 1080/60p, 720/60p, 720/120p
Filmkvalit 2,7K/30, 4K/15
Native time lapse at 4K/30, 1080/30p (för att få olika intervaller)
Native slow motion at 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
Enkel laddning upp till 16 Mp vid 10/s
Wi-Fi, Bluetooth Smart och USB3.0 koppling
Flera tillbehör tillkommer

TomTom Bandit släpps i nu maj och kostar 4 000 kronor. I juni kommer ett premiumpaket inklusive tillbehör som kostar 4 700 kr.

tomtom_bandit4

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-