Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Action-bandit från TomTom

TomTom presenterar en actionkamera som utlovar extra spännande inspelningar och enkel redigering när du skakar på handen.

Skrivet av / 2015-04-30 - 15:22
Action-bandit från TomTom

omTom är mest kända för sina GPS-navigatorer till bilar men bygger också bland annat sportklockor. Nu ger de sig in på den växande marknaden för actionkameror och de gör det med en kamera som har ett par annorlunda funktioner.

TomTom Bandit ska förenkla redigering och delning eftersom man bokstavligt talat kan redigera sina videor i en handvändning. Utan att först importera flera gigabyte-filer till datorn. Kameran samarbetar med en app som gör det möjligt att skapa och dela videor på bara ett par minuter genom att skaka på sin smartmobil.

”Vi vet att användare är frustrerade över den tid och kraft det tar att redigera material tagna med actionkameror. Med TomTom Bandit kapar vi redigeringstiden från timmar till minuter – allt som behövs är en enkel skakning”, säger Corinne Vigreux, medgrundare och ansvarig för TomToms konsumentprodukter.

Kameran har inbyggda rörelsesensorer och GPS för att hitta och tagga spännande ögonblick baserat på hastighet, höjd, g-kraft, acceleration och puls (kräver extrautrustning i form av pulsmätare). Ögonblicken kan också förevigas manuellt med kamerans ”taggnings-knapp” på kameran eller fjärrkontrollen.

tomtom_bandit3-460x230
Man kan markera extra spännande tillfällen i farten – om man har tid att trycka på knappen när det går undan över stock och sten!

Bandit-kameran samarbetar med en app på mobiltelefonen som har en snabb sökningsfunktion där det går att redigera videon genom att röra på handen. Inspelningarna kan ses direkt på mobilen tack vare kamerans inbyggda medieserver.

tomtom_bandit2-460x230

Kameran har vidvinkelobjektiv, 16-megapixlars sensor och en kraftfull processor. Den är dessutom fullständigt vattentät.

Specifikationer från pressmeddelandet:
Videokvalitet: 1080/30p, 1080/60p, 720/60p, 720/120p
Filmkvalit 2,7K/30, 4K/15
Native time lapse at 4K/30, 1080/30p (för att få olika intervaller)
Native slow motion at 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
Enkel laddning upp till 16 Mp vid 10/s
Wi-Fi, Bluetooth Smart och USB3.0 koppling
Flera tillbehör tillkommer

TomTom Bandit släpps i nu maj och kostar 4 000 kronor. I juni kommer ett premiumpaket inklusive tillbehör som kostar 4 700 kr.

tomtom_bandit4

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

Kan bli omöjlig att få tag på

Liten, lätt och ljusstark

Kompakt superzoom för fullformat

Får efterlängtade uppdateringar

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

Lovar bättre ljud på upp till 250 meters avstånd

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen