annons
annons

Fler 4K-nyheter från Sony

Sony vill också vara med på böjda leken och släpper en kurvig version av sin 4K-toppmodell X9: Bravia S90B.

Välvd. Böjd. ”Curved UHD TV.” Ett begrepp som gick igen vart vi än tittade på IFA-mässan. Samsung satte kanske bollen i rullning på CES i januari, men nu verkar det som om de allra flesta TV-märkena vill haka på.

Inklusive Sony, som visade upp sina två nya modeller med välvda skärmar: Bravia KDL75S90B och 65S90B med 75 respektive 65 tum. Skärmarna är något svagare välvda än de från Samsung, enligt Sony för att undvika förvrängning i bildgeometrin. I övrigt är specifikationerna likadana som för Bravia X9-serien, vilket bör betyda en hög bildkvalitet. Ljudet är också väl omhändertaget, med ett 4.1-kanals ”Multi-angle Live Speaker System” med separata element som pekar åt olika håll för att simulera surroundljud.

Priserna är inte klara men förväntas hamna över X9005-seriens. TV-apparaterna kommer till butikerna, och till Sonys egen nätbutik, i början av oktober.

4K-filmer på köpet
Sony slår ett litet men bra slag för alla som funderar på att köpa en 4K-TV men oroar sig för bristen på material. De som köper en Bravia X9/S9 får fem titlar i äkta 4K-kvalitet från Sony Pictures Entertainment. De fem filmerna väljs ur ett urval av tio titlar (Battle: Los Angeles, Captain Philips, Ghostbusters, Moneyball, Premium Rush, Salt, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2, Patriot och Total Recall) och levereras på en hårddisk som bara kan användas av Bravia-skärmarna.

Sony Bravia KDL-79X9005B
Sony Bravia KDL-79X9005B

Bravia 79X9005B
De välvda skärmarna var egentligen de enda riktiga nyheterna från Sony på TV-fronten på IFA, men de visade också upp en färdig version av storebror i X9-serien, 78-tummaren Bravia 79X9005B. Den är klar för butikerna och kostar 80 000 kronor. Ungefär en tusenlapp per tum, alltså.

Enorm 4K-bild
Den som verkligen drömmer om en stor 4K-bild hemma i vardagsrummet kan ta en titt på Sonys splitter nya 4K-projektor, VPL-VW300ES. Med ett pris på 60 000 kronor är den Sonys billigaste projektor hittills med SXRD 4K-tekniken, som är en enklare version av deras professionella 4K-bioprojektorer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fick oss en titt på projektorn i ett stängt, ljuddämpat och becksvart rum. Och där kom 4K-upplösningen verkligen till sin rätt. Projicerad på en 150-tums 16:9-duk och på ett avstånd av knappa två meter fick vi en bild som fyllde hela synfältet utan tecken på synliga pixlar eller rutmönster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sony meddelar för övrigt att den nya 4K-mediespelaren FMP-X5 är kompatibel med VPL-VW300ES, så att man kan titta på äkta 4K-material (inklusive Netflix 4K) på filmduken.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-