Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

”Steampunk Mad Max” med Peter Jackson

Sagan om Ringen möter Max Max i en postapokalyptisk steampunk-framtid. Då blir det dags att ladda med popcorn!

Av / 2016-10-26 - 14:52
”Steampunk Mad Max” med Peter Jackson

Peter Jackson är filmskaparen som kan förvandla en kort barnbok till en 12-timmars filmtrilogi – och få nördar som undertecknad att älska varenda minut. Nu har han hittat ett nytt projekt som lär fylla biografsalongerna om ungefär ett år.

Det handlar om en filmatisering av Philips Reeves roman ”Mortal Engines”. Handlingen utspelas i en framtid där alla världens storstäder har förvandlats till stora stridsfordon som jagar varandra i en härjad värld på kannibalisk jakt efter resurser.

Det handlar alltså om en dystopisk, urban-darwinistisk, Mad Max-liknande värld med teknologisk inspiration från steampunk. Whats not to like?!

Peter Jackson berättar på sin Facebook-sida att inspelningen sätter igång i Nya Zeeland i mars nästa år. Hans eget bolag WingNut Films ska samarbeta med Universal Studios under produktionen. Christian Rivers sitter i regissörsstolen. Det blir hans debut i den rollen, men han har arbetat med Peter Jackson sedan Sagan om Ringen-trilogin.

Det framgår inte exakt om det bara är den första boken i serien som ska filmatiseras eller om vi kan förvänta oss att alla fyra i ”Predator Cities”-serien. Peter Jackson säger dock: ”När vi läste böckerna visste vi att de kunde bli stora filmer. Jag kan inte vänta med att se dem!” Det bådar gott för fortsättningen.

Ännu har ingenting sagts om vilka skådespelare som ska vara med.

Källor: PolygonPeter Jackson

Artikelfoto: Predator Cities

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen