Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Marseille tar form

Gerard Depardieu blir kompanjon med Netflix och gör en fransk version av House of Cards.

Av / 2015-08-03 - 12:05
Marseille tar form

Det har länge varit klart att Netflix ska släppa en ny originalserie mot slutet av hösten 2015, med titeln ”Marseille”. Titeln är namnet på Frankrikes näst största stad, en hamnstad med många invandrare. Närmare 850 000 invånare och Europas största andel muslimer gör Marseille till en smältdegel som förenar Europa, Nordafrika och Mellanöstern – och ligger som en smått oupptäckt pärla vid Medelhavet.

Marseille-Netflix

Marseille
Nu är det så gott som bekräftat att den franska film-ikonen Gerard Depardieu ska spela huvudrollen. Depardieu är känd för sina roller i så vitt skilda filmer som ”Mina eftermiddagar med Margueritte”, ”Polisdistrikt 13”, ”La vie en rose”, ” Paris je t’aime”, ”Greven av Monte Christo”, Jag är Dina”, ”1492” och inte minst ”Jean de Florette” och som Obelix i ”Asterix”-filmerna.

dRv0kWU9ZdjyPf9EqzVdiG7ozBO
Från Depardieus glansdagar: ”Jean de Florette” (1986).

Depardieu ska spela den franska versionen av Kevin Spaceys cyniska och skoningslösa politiker från ”House of Cards” som berättar om hans väg mot makten i Washington DC, kosta vad det kosta vill. ”Marseille” blir Netflix första franskspråkiga produktion.

Serien är inte direkt en exakt kopia av sin amerikanska ”kusin” (som i sin tur är en remake av en brittisk miniserie), de åtta avsnitten handlar i stället om maktkampen i Marseille, med korrupta politiker och striden om den politiska tronen som utspelas när ordföranden som sitter ”på livstid” möter sin unge och ambitiösa skyddsling i en bitter valkampanj.

Serien är skriven av Dan Franck (”Carlos”). De första avsnitten regisseras av Florent-Emilio Siri och Samuel Benchetrit kommer också att regissera ett par avsnitt.

Premiärdatum är inte satt, mer än det ospecifika ”mot slutet av 2015”.

Detta kan bli väldigt bra!

Netflix_Logo_Digital-Video

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen