annons
annons

Film/TV

Lynch lägger ner Twin Peaks 3?

Eller förhandlar han bara genom media?

Som vi med stor glädje kunde berätta i oktober i höstas har den milt sagt excentriske regissören David Lynch och producent Mark Frost meddelat att de tänker ta oss tillbaka till den udda småstaden Twin Peaks, hela 25 år efter Laura Palmer mördades brutalt.

Twin-Peaks-Laura-Palmer_21
Sheryl Lee som den oskyldiga (!) ”girl next door”, Laura Palmer.

I nio nya avsnitt skulle vi få återse de märkliga karaktärerna och den säregna stämningen, 25 år efter den ursprungliga handlingen utspelades. Nu verkar det dock som om egensinnige Lynch vill beröva oss glädjen av en tredje säsong av kultserien – åtminstone med honom i regissörsstolen.

I måndags meddelade Lynch att han har dragit sig ur projektet eftersom han inte fått tillräckligt stor budget för att kunna göra den version han föreställt sig.

Lynch har förhandlat med produktionsbolaget Showtime i 16 månader, men har alltså inte lyckats komma överens.

twinpeaks_show_3
Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn och Mädchen Amick blev alla stora stjärnor tack vare ”Twin Peaks”.

Kyle MacLachlan (som den muntre och kaffetörstige FBI-agenten Dale Cooper), Sheryl Lee (Laura Palmer/Maddy Ferguson) och Sherilyn Fenn (femme fatale Audrey Horne) har redan bekräftats som aktuella för den tredje säsongen.

Antingen har Lynch dragit sig ur projektet för gott eller så är uttalandet till pressen bara ett försök att pressa Showtime att höja budgeten – för vad skulle väl en ny säsong av Twin Peaks vara utan David Lynch i förarsätet?

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-