Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Exklusiva klipp från The Amazing Spider-Man 2!

Imorgon släpps ”The Amazing Spider-Man 2” på Blu-ray. Se exklusiva klipp här!

Av / 2014-08-26 - 16:38
Exklusiva klipp från The Amazing Spider-Man 2!

För två år sedan rebootades Spider-Man-serien (bara 5 år efter Toby Maguire tackade för sig). ”Alldeles för tidigt” och ”Onödigt” lät de flesta kommentarerna – men det var innan de såg filmen.

Med ”The Amazing Spider-Man” (2012) tillförde regissör Marc Webb (!) och Andrew Garfield (Spider-Man/Peter Parker) serien något nytt, mer sårbart och fräscht – och gav den bakomliggande historien större psykologiskt djup. Visserligen var första filmens handling och konstruktion ganska så lik den förra trilogin, men i ”The Amazing Spider-Mad 2 3D” har de verkligen hittat (topp)formen!

The-Amazing-Spider-Man-Still-06_WEB

Filmen släpps på Blu-ray i morgon (27 augusti) i både 3D-version (ett måste!) och 2D-version.

Bonusmaterialet är omfattande och innehåller många utelämnade/förlängda scener, ett mycket intressant kommentatorsspår, musiken, musikvideo (med Alicia Keys) och en bakomfilm som är en av de bästa vi har sett! 1 timme och 45 minuter med omfattande och fängslande info om allt från historiens utveckling till filmandet i New York och specialeffekterna.

Läs Ljud & Bilds recension av filmen här!

Den här gången möter Spider-man en av sina svåraste fiender någonsin, ”Electro” (en elektrifierande rollprestation av Jamie Foxx) i en film där hela New York används som en fantastisk kuliss i en episk kamp mellan det goda och det onda (?).

906429 - The Amazing Spider-Man 2

Marc Webb sitter i regissörsstolen ännu en gång och Emma Stone glimtar till som Peter Parkers bekymrade kärlek, Gwen Stacy. Vi garanterar att du kommer att bli imponerad av alla snygga scener när Spider-Man svingar sig mellan skyskraporna i New Yorks asfaltsdjungel.

The-Amazing-Spider-Man-Still-05_WEB

Handlingen är absolut inte nydanande, men rättar in sig i ledet av superhjälteberättelser, med karikerade och överdrivna (missförstådda) skurkar som vill förstöra världen (eller åtminstone New York) eftersom de hade en svår barndom. Sedan kompliceras saker och ting av att superhjältens kärlek utsätts för fara. Men utöver allt ”det vanliga” har The Amazing Spider-Man 2 ett förvånansvärt medmänskligt psykologiskt drama i bakgrunden. Peter Parker slits mellan sina ”plikter” som Spider-Man och förhållandet med Gwen som hamnar i farozonen på grund av hans hjältedåd.

Ljud & Bild har Sverige-rättigheterna till exklusiva bakom-klipp som du kan se här:

Skjermbilde-2014-08-26-kl.-15.20.581

”A Character In Itself” (klipp från minidokumentären ”Heart of the City”)

Skjermbilde-2014-08-26-kl.-15.17.40

”Peter Meets His Father«

Skjermbilde-2014-08-26-kl.-15.20.30

Se trailern här!

knapp

The-Amazing-Spider-Man-Still-04_WEB

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

0
Rulla till toppen