annons
annons

Kablar

En afton med Vertere

HiFi Art i Stockholm var värd för ett besök av Touraj Moghaddam från Vertere

I veckan har Roksans fd designer Touraj Moghaddam varit på besök hos HiFi Art i Stockholm med produkter från sitt nya företag Vertere. Det handlar i dagsläget om kablar och åter kablar, men som gammal skivspelarkonstruktör har Touraj givetvis också aviserat både tonarmar och annat. En värstingtonarm är helt färdig i början på hösten, säger Touraj, men det kommer även billigare tonarmar.

Vi fick oss till livs en genomgång av hans kabelprogram, i princip hela sortimentet fanns representerat i demorummet. Som sig bör spelade Touraj diverse musikexempel och bytte friskt mellan de olika kablarna för att demonstrera skillnader både vad angick signalkablar och högtalarkablar samt inte minst digitalkablar. Och skillnader var det mellan de olika kablarna. Men genomgående lät det riktigt bra även med en tämligen modest anläggning och de billigare kablarna, vilket brukar tyda på hög kvalitet.

Jag mötte Touraj Moghaddam första gången för flera år sedan på en av utställningarna i Stockholm medan han fortfarande var chef för Roksan, och vi fick en mycket lång diskussion om hifi i största allmänhet och hållningar till ämnet i synnerhet. Den diskussionen har vi bara fortsatt de gånger vi råkat på varandra på diverse mässor runt omkring. Denna gången var inget undantag. Touraj Moghaddam är mycket spännande att tala med och har massor med hållningar och inte minst idéer. Dessutom är han synnerligen avslappad i sin hållning – det ska vara spännande och roligt!

touraj2

Det var också därför han för fem år sedan lämnade Roksan för att förfölja nya idéer han hade inom kabelkonstruktion. Och nu står han med ett helt sortiment kablar. Dessa kan du läsa mer om på www.vertereacoustics.com.

Många kom förbi för att få en lyssning och en pratstund med Touraj under måndagen när vi var där, till exempel var vår favoritfrisör inne och fick inköpt en av de bättre signalkablarna.

www.hifiart.se

touraj1

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-