Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Elgiganten slås ihop med Phone House

De två elektronikkedjorna får samma ägare men fortsätter verka separat

Av / 2014-08-07 - 09:07
Elgiganten slås ihop med Phone House

Anledningen är att Elgigantens ägare, brittiska Dixons Retail har fusionerat med Phone House ägare Carphone Warehouse. Från och med idag ägs de av bolaget Dixons Carphone och blir därmed den största elektronik-återförsäljaren i Europa. Tillsammans har Elgiganten och Phone House 177 butiker och 3 600 anställda. De kommer dock fortsätta verka under sina egna varumärken som tidigare.

elgiganten niclas eriksson

– Det här är en strategiskt viktig affär. Tillsammans bildar vi en ny stark återförsäljare för framtidens digitala samhälle och uppkopplade livsstil. Genom att kombinera Elgigantens styrkor i hemelektronikvärlden och Phone House styrkor inom telekom, kan vi stärka vårt kunderbjudande ytterligare. Vi får möjligheter att presentera den senaste teknologin ännu snabbare än tidigare och kan erbjuda ett bredare sortiment till ännu lägre priser, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen