Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Elektrisk Harley-motorcykel

Men den ska aldrig säljas…

Av / 2014-06-23 - 09:13
Elektrisk Harley-motorcykel

Det ikoniska motorcykelmärket Harley-Davidson är på gång med en elektrisk motorcykel. Den har fått namnet Projekt LiveWire, men tyvärr kommer den aldrig att säljas i butik.

Läs också vårt test av elbilen Tesla Model S.

Elmotorcykeln har nämligen byggts för att vara en del av den så kallade Project LiveWire Tour som Harley-Davidson ska använda sig av för att undersöka intresset bland kunderna för en kommersiellt tillgänglig elektrisk motorcykel. LiveWire-hojen ska tas till 30 amerikanska städer för utställning och provkörning – inklusive Boston, New York och Philadelphia. Längre fram är tanken även att turnén ska komma till Europa.

harley-05

Enligt Harley-Davidson kan LiveWire-motorcykeln jämföras med en bensindriven modell. Den är visserligen bara en prototyp men accelererar från 0 till 100 km/h på 4 sekunder och har 74 hästkrafter. Den ska kunna köra 85 km på en laddning och har en topphastighet på 148 km/h.

http://www.youtube.com/watch?v=t6F8O5A__Ds

Källa: wired

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen