annons
annons

Nyheter

Dynavoice uppgraderar Challenger EX-serien

Challenger EX-serien är uppgraderad till fjärde versionen. Först ut är Challenger M-65 EX V.4.

När vi testade Dynavoice Challenger M-65 för ett par år sedan blev vi alldeles till oss av förtjusning. Den gången kostade ett par av de enorma högtalarna under 3 000 kronor paret, vilket var löjligt billigt för en så stor och tung högtalare som både spelade högt, med häftig och rytmisk bas, och som faktiskt lät både musikaliskt och förhållandevis upplöst. Magic F6 pulveriserade alla fördomar vi hade mot billiga högtalare och fungerade utmärkt även med dyra förstärkare.

Nackdelen var att den inte var speciellt vacker att titta på. Challenger-serien uppgraderades så småningom till Challenger EX, som sedan dess förbättrats ytterligare i ett par omgångar. Mest nämnvärd är den tredje versionen av EX, som fick nya och förbättrade diskanter. Utseendet har dock alltid varit detsamma.

Den fjärde generationens EX-högtalare har äntligen fått en ansiktslyftning. Ljudet är inte förändrat den här gången, det tycker Dynavoice redan var tillräckligt bra, vilket vi håller med om. I stället har EX V.4 fått ett aningen mjukare utseende, med rundade kanter och hörn.

Challenger M-65 EX V.4 är den första modellen med det nya utseendet. Den finns i svart och vitt och kostar 3 200 kronor per par.

Dynavoice.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-