annons
annons

Högtalare

Dynaudios nya

Dynaudios Audience-serie har funnits så länge på marknaden att den väl kan betraktas som en klassiker vid det här laget. Nu ersätts den av två helt nya serier. Här är den ena.


Audience-serien ersätts av två serier. Den ena är Excite, som vi redan testat en modell av nyligen, och här kommer den andra: DM-serien. Ännu så länge består den bara av stativhögtalare. Tre stycken, närmare bestämt: DM2/7 som syns ovanför, samt DM2/8 och DM2/10.

2:an i beteckningen betyder att högtalarna är tvåvägskonstruktioner och siffran efter snedstrecket anger hur stort baselementet är i tum.

Alla modellerna är utrustade av Dynaudios egna element och gemensamt för de tre stativmodellerna är att de har en 28-millimeters diskant med membran av vävt silke samt ett bas/mellanregister med membran av magnesiumpolymer. Elementen är specialanpassade för DM-serien.

Kabinetten är klädda med svart eller rosenträfärgad vinyl och har en extra tjock (25 mm) frontplatta som styvar upp konstruktionen och dämpar kabinettresonanser.

Det ingår en skumgummiplugg som man kan täppa till basreflexporten på baksidan med om högtalarna ställs nära bakväggen eller i en hylla.

Högtalarna i DM-serien dyker upp under första kvartalet 2009 och priserna blir ungefär som följer:

DM 2/7: 7 000 kr
DM 2/8: 9 000 kr
DM 2/10: 12 000 kr

www.dynaudio.se
 

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-