annons
annons

Kompaktkamera:

Du vackra valfrihet!

Panasonic FX-500 låter oss fota som vi vill – brännviddsspannet på 25-125 mm ger möjligheter!


Kompaktkameror lanserar i rasande takt och de flesta höjer inte pulsen på oss nämnvärt. Men 25 mm vidvinkel på en kompaktkamera får definitivt våra fotografiska hjärtan att slå snabbare. Speciellt som det bara är halva historien – även zoomen är relativt tilltagen för en så liten modell.

Tillsammans med ljusstark optik, f2,8 i full vidvinkel, verkar det klart lovande. Kameran har något så ovanligt som tryckkänslig skärm, något som fortfarande är sällsynt på stillbildskameror, och en pekpenna inkluderas till och med för att hålla skärmen fläckfri.

Som vanligt från Panasonic har kameran Leica-optik med optisk bildstabilisering. Något som däremot är en nyhet är att kameran kan ta upp video i HD-upplösning, 1280 x 720, och har en ny bildprocessor, Venus Engine IV. Vi hoppas att Panasonic i och med den tar lite avstånd från sin väl aggressiva brusreducering i tidigare modeller. Ett hoppfullt tecken på att så är fallet är att man har gått ned i upplösning från den tidigare modellen i serien vilket bör leda till en än ljuskänsligare sensor med färre störningar vilket självklart leder till att mängden brusreducering kan dras ned.

Sugen på att läsa vad vi har skrivit om Panasonics tidigare kompaktkameror? Läs recensioner på FX-100 och FX30.

FX-500 kommer ut under maj.
 
www.panasonic.se
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-