Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Drönaren som följer dig

Lily ger dig flygande selfie-videor

Av / 2015-05-18 - 11:17
Drönaren som följer dig

Att filma med en quadrokopter som DJI Phantom eller Parrot Bebop är kul, men har sina begränsningar. Speciellt om man ska försöka filma sig själv när man cyklar, åker skidor eller kanot. Då måste man nästan ha en medhjälpare.

Tracking-Device-2k

En lösning kan vara drönaren Lily som just nu är under utveckling. Man sätter på sig en fjärrkontroll på armen och sedan kastar man upp drönaren i luften. Den börjar själv flyga och siktar in sig på personen som bär fjärrkontrollen. Sen är det bara att ge sig iväg och när man är klar ber man Lily landa och så har man sin video. Ljudet spelas smart nog in från fjärren.

Throw

Lily är dessutom vattentät och flyter så det gör inget om det regnar eller man råkar tappa den i sjön. Den är dessutom lätt och så kompakt och hopfällbar att man enkelt kan stoppa ner den i ryggsäcken.

Flygtiden uppges till 20 minuter och det ska ta 2 timmar att ladda upp den igen.

Just nu kan den beställas för $499 men priset kommer gå upp till $999 när det närmar sig leverans, vilket planeras bli i februari 2016.

www.lily.camera

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen